Fanshop
Fanshop

De Vrij en Martins Indi geselecteerd voor Nederlands elftal

Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, voor de oefenwedstrijd tegen België, die aanstaande woensdag wordt gespeeld. Dat heeft de nieuwe bondscoach Louis van Gaal vrijdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

De Vrij maakte aan het eind van vorig seizoen al deel uit van de selectie van het Nederlands eltal, voor een oefenstage in Hoenderloo. De verdediger kan net als Martins Indi aanstaande woensdag zijn debuut maken voor Oranje. Voor Martins Indi is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de selectie van de selectie. De verdediger behoorde niet tot de voorselectie van Van Gaal. ‘Maar ik heb hem afgelopen dinsdag aan het werk gezien tegen Dinamo Kiev en op basis daarvan besloten hem toch te selecteren’, vertelde de bondscoach, die dinsdag zelf aanwezig was in De Kuip.

Naast De Vrij en Martins Indi behoren ook de oud-Feyenoorders Dirk Kuyt en Robin van Persie tot de definitieve selectie van Oranje. De oefeninterland tegen België geldt als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, die op 7 september wordt gespeeld.

Jordy Clasie, die wel tot de voorselectie behoorde, is niet geselecteerd voor de wedstrijd tegen België. Volgens Van Gaal zit Clasie wel dicht tegen een plek in de definitieve selectie aan. ‘Je moet ook kijken naar de vacatures die er zijn’, zei de bondscoach. ‘Voor zijn positie had ik al andere spelers. Bovendien kan Clasie heel belangrijk zijn voor de kwalificatiereeks van Jong Oranje.’

De definitieve selectie ziet er als volgt uit:
Ibrahim Afellay, Bas Dost, Urby Emanuelson, John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar, Bruno Martins Indi, Nigel de Jong, Tim Krul, Dirk Kuyt, Jeremain Lens, Adam Maher, Joris Mathijsen, Luciano Narsingh, Robin van Persie, Ricardo van Rhijn, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart, Nick Viergever, Michel Vorm, Stefan de Vrij en Jetro Willems.