Fanshop
Fanshop

Mathijsen wordt Feyenoorder

Feyenoord heeft zich versterkt met Joris Mathijsen. De 82-voudig international en de Stadionclub zijn vandaag een contract overeengekomen voor drie seizoenen. Vanmorgen vroeg werd de centrale verdediger medisch goedgekeurd, waarna naar alle verwachting vanmiddag de laatste formaliteiten kunnen worden afgewerkt. Komende zondag is Mathijsen nog niet inzetbaar, als Feyenoord zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen speelt in en tegen Utrecht omdat hij na indiening van alle papieren nog speelgerechtigd verklaard moet worden voor Feyenoord.
De komst van de 32-jarige Mathijsen is volgens Feyenoords technisch directeur Martin van Geel ‘cruciaal’ voor de doorontwikkeling van de vele jeugdige talenten van Feyenoord. ‘We hebben een selectie die bulkt van het talent, maar na het vertrek van onder meer Ron Vlaar en Karim El Ahmadi was er duidelijk behoefte aan een zeer geroutineerde speler, die zowel op het veld als in de kleedkamer op bepaalde momenten de rust, het vertrouwen en het leiderschap kan brengen die nodig zijn om structureel topprestaties te leveren. Met Joris hebben we die nu binnengehaald en daar zijn we – staf en directie – zéér content mee’, aldus Van Geel.
 

Mathijsen was een onverwachte mogelijkheid voor Feyenoord om zich te versterken. Zijn oude club Malaga was door omstandigheden bereid hem te laten gaan, ondanks een nog doorlopend contract. ‘Anders was zijn komst zeker geen haalbare kaart geweest’, erkent Van Geel. ‘Tot ieders vreugde is het nu dus gelukt om tot overeenstemming te komen.’
 
Van Geel kent de verdediger, voor wie ook Ajax interesse had, als geen ander. ‘Vanaf zijn 15de om precies te zijn.’ Hun gezamenlijke periodes bij zowel Willem II als AZ was Mathijsen zeer succesvol. ‘Joris is een zeer ervaren, intelligente en nog altijd zeer gretige voetbal met sterke leiderschapskwaliteiten. Het is mijn stellige overtuiging dat Feyenoord de komende jaren veel plezier aan hem gaat beleven en de vele jonge spelers zich mede door zijn aanwezigheid nog sneller zullen ontwikkelen dan ze nu al doen’, aldus Van Geel.
 
Joris Mathijsen zelf is al even enthousiast dat er een akkoord is bereikt: ‘Ik ben blij dat het is gelukt. Al in het eerste gesprek met Martin van Geel heb ik onomwonden aangegeven héél graag naar Feyenoord te komen. Vorig jaar al vond ik het schitterend om van een afstand te zien wat er bij Feyenoord allemaal gebeurt en dat ik daar nu dus mijn steentje aan mag komen bijdragen is helemaal mooi.’
 
Volgens technisch directeur Van Geel is er ook na de komst van Mathijsen binnen het salarisbudget nog altijd ruimte voor een eventuele aanvallende versterking.