Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord richt vizier op competitie

Nadat Feyenoord afgelopen week bijna voor een stunt wist te zorgen in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev, werd het vizier in De Kuip snel gericht op start van de competitie, aanstaande zondag tegen FC Utrecht. Volgens trainer Ronald Koeman is zijn ploeg niet te lang stil blijven staan bij de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. ‘We hebben die wedstrijden nu achter ons gelaten’, vertelde hij vrijdag in de Fred Blankemeijerzaal in De Kuip. ‘Maar zeker conditioneel gezien is het goed dat we die wedstrijden al in de benen hebben.’
Volgens Koeman is het lastig in te schatten wat voor tegenstander Feyenoord zondag in Utrecht treft. De ploeg van trainer Jan Wouters verloor deze zomer enkele belangrijke krachten. ‘Bovendien is het afgaande op de oefencampagne van FC Utrecht ook lastig in te schatten hoe dat team ervoor staat’, zei Koeman.

Koeman zag FC Utrecht de afgelopen weken een keer of drie aan het werk. ‘Bovendien volg ik natuurlijk een beetje wat door de mensen van de club naar buiten wordt gebracht’, zei Koeman. ‘Jan Wouters zegt dat Utrecht het publiek weer wat wil gaan bieden, dus ik verwacht zondag een tegenstander die vroeg druk wil zetten en vooruit wil voetballen.’

De speelwijze van Feyenoord zal weinig verschillen ten opzichte van de afgelopen thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev. Koeman was zeer tevreden over de manier waarop zijn ploeg toen speelde, alleen ontbrak het aan een doelpunt. ‘Ons basisidee van voetballen blijft ook dit seizoen 4-3-3, maar afhankelijk van bijvoorbeeld de tegenstander kunnen we daar altijd aan sleutelen’, zei de trainer.

Afgezien van Mitchell Te Vrede en John Goossens, die al langer met blessures kampen, heeft Koeman zondag de beschikking over een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen Anass Achahbar ontbrak vrijdag op de training in verband met een oorontsteking. Het is nog niet duidelijk of hij op tijd fit is voor de wedstrijd van zondag.

DE TEGENSTANDER

Toen trainer Jan Wouters eerder deze week naar zijn doelstelling werd gevraagd voor dit seizoen, was zijn antwoord dat FC Utrecht op de eerste plaats het thuispubliek in Stadion Galgenwaard weer wil gaan vermaken. Dat zou volgens Wouters al een grote stap vooruit zijn ten opzichte van de afgelopen jaargang, toen de supporters in de Domstad zich soms openlijk afkeerden van de eigen ploeg.

Die doelstelling zal bereikt moeten worden met een selectie die ten opzichte van vorig seizoen de nodige ervaring kwijt is. Naast oud-Feyenoorder Rob van Dijk, die nu echt gestopt is met keepen, vertrokken ook Frank Demouge en Alje Schut bij FC Utrecht. De twee waren samen goed voor meer dan vierhonderd wedstrijden in de eredivisie.

Waar FC Utrecht voor het afgelopen seizoen nog fors investeerde in de selectie, werd deze zomer de hand op de knip gehouden, wat gezien de financiële situatie van de club ook viel te verwachten. Zodoende zijn de enige nieuwe gezichten in de selectie van Wouters afkomstig uit de eerste divisie (Robbin Ruiter en Bob Schepers) of uit de eigen jeugd (Yassin Ayoub).

Waar die ploeg dit seizoen toe in staat zal zijn, is ook in Utrecht de grote vraag. Niet voor niets richt de club zich op de plekken zes tot en met twaalf op de ranglijst. Belangrijker dan de stand op de ranglijst is namelijk dat dit seizoen bij FC Utrecht de mouwen weer worden opgestroopt en het vuur weer gaat branden, zo liet Wouters weten. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

FC Utrecht – Feyenoord
Zondag 12 augustus om 12.30 uur in Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter: Van Boekel

Vermoedelijke opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Bovenberg, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Mårtensson, Duplan, Asare; Jacob Mulenga, Gerndt en Schepers.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie; Schaken, Fernandez en Cissé.

STATISTIEKEN

UIT
11/12/2011 FC Utrecht - Feyenoord 2-2
10/04/2011 FC Utrecht - Feyenoord 0-4
14/02/2010 FC Utrecht - Feyenoord 0-0
03/05/2009 FC Utrecht - Feyenoord 2-2
19/08/2007 FC Utrecht - Feyenoord 0-3

THUIS
11/03/2012 Feyenoord - FC Utrecht 1-1
08/08/2010 Feyenoord - FC Utrecht 3-1
22/11/2009 Feyenoord - FC Utrecht 0-0
09/11/2008 Feyenoord - FC Utrecht 5-2
06/04/2008 Feyenoord - FC Utrecht 3-1