Fanshop
Fanshop

Beloften beginnen competitie met ruime zege

Giovanni van Bronckhorst heeft maandagavond zijn eerste duel als trainer/coach van Jong Feyenoord/Excelsior winnend afgesloten. Op Varkenoord won de ploeg de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-0 van Jong FC Dordecht. Van Bronckhorst had tijdens de seizoensouverture de beschikking over liefst negen spelers uit de A-selectie. Jerson Cabral, Tonny Vilhena en Elvis Manu zorgden namens Jong Feyenoord/Excelsior voor de doelpunten.
Jong Feyenoord/Exelsior was duidelijk zoekende in de beginfase. De ploeg van Van Bronckhorst kwam niet lekker in de wedstrijd en had moeite met het creëren van kansen. Met name doordat de opbouw van achteruit beter werd, bouwde Jong Feyenoord/Excelsior na de onwennige openingsfase langzaam een overwicht op.

 
De ploeg werd daarbij bij de hand genomen door Jerson Cabral, die als rechteraanvaller fungeerde. De handige vleugelspits ontpopte zich steeds meer tot een plaag voor zijn directe tegenstander en zorgde met enkele afstandschoten voor veel dreiging. Net als Matthew Steenvoorden en Anass Achahbar, die één op één met doelman Ramon Benavides niet tot scoren kwamen, waren de pogingen van Cabral niet zuiver genoeg.

 
De tweede helft was net een paar minuten onderweg toen driemaal scheepsrecht bleek voor de jonge aanvaller. Op de voor hem karakteristieke wijze kwam Cabral vanaf de rechterkant naar binnen, om de bal vervolgens met zijn linker schitterend in de verre kruising te krullen en zo zijn ploeg op een dikverdiende 1-0 voorsprong te brengen.

 
Met zijn openingstreffer zorgde Cabral duidelijk voor opluchting in het elftal. Het duurde ook niet lang tot Jong Feyenoord/Excelsior de voorsprong verdubbelde. Tonny Vilhena zette een mooie combinatie op met Anass Achahbar en rondde vervolgens zelf af door de bal kiezelhard in het dak van het doel te schieten.
 
Het overwicht van de ploeg van Van Bronckhorst werd nog het best geïllustreerd door het feit dat doelman Kostas Lamprou slechts een maal serieus in actie hoefde te komen. Na ruim een uur spelen redde hij fraai op een vrije trap van invaller Davi Lizardo. Elvis Manu bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-0, waarmee Van Bronckhorst een uitstekend debuut kende als trainer.
 
Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Dordrecht 3-0
Scoreverloop:
51’ 1-0 Cabral
61’ 2-0 Vilhena
83’ 3-0 Manu
 
Scheidsrechter: Manschot
 
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Mokotjo, Ramsteijn (46’ Stolte), Smith, Kongolo; Steenvoorden, Achahbar (73’ Thong), Vilhena; Cabral, Janga en Manu.