Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord lanceert Feyenoord Street League

Feyenoord lanceert met ingang van dit voetbalseizoen de Feyenoord Street League. Dit is een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken en/of buurten binnen de gemeente Rotterdam, waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team, maar ook om de maatschappelijke doelen. Feyenoord zet zich hiermee in voor de bewoners in de wijken van Rotterdam en wil op die manier haar rol in de samenwerking versterken en vergroten. De Feyenoord Street League zal in eerste instantie worden geïmplementeerd in het project Scoren op Zuid binnen de deelgemeenten Feijenoord en Charlois.
De Feyenoord Street League zal van start gaan in oktober. Aan de Feyenoord Street League kunnen kinderen deelnemen die tussen de 9 t/m 12 jaar oud zijn. De competitie bestaat uit acht tot twaalf teams uit de Deelgemeenten Charlois en Feijenoord. De teams hebben elk hun eigen teambegeleider, worden aangekleed door PUMA en krijgen een stadion (speelveld) toegewezen, waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn.

Met de Feyenoord Street League wil Feyenoord de sociale cohesie binnen de wijken van de gemeente Rotterdam bevorderen. De competitie zal worden gedragen door het ‘Geen Woorden Maar Daden’ puntensysteem. Middels dit puntensysteem kunnen de teams tweederde van hun totaal aantal competitiepunten verdienen buiten de wedstrijden om. Zo worden er ‘Geen Woorden Maar Daden-punten’ toegekend voor goed gedrag rondom de duels, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de supporters worden beoordeeld.

Naast het voetbalgedeelte vinden er tijdens de competitie ook clinics en workshops plaats. Deze dragen bij aan de educatieve en maatschappelijke rol van het project en aan het behalen van de doelstellingen. De Feyenoord Street League richt zich op de peilers ‘Sport’ en ‘Leefstijl’, welke aansluiten op het beleid van Feyenoord in de Samenleving. Deze peilers lopen als een rode draad door de competitie en komen tot uiting in alle activiteiten van de Feyenoord Street League.

Dinsdag is tevens de website www.feyenoord.nl/streetleague gelanceerd. Via deze link is alle informatie over de Feyenoord Street League te vinden en is er de mogelijkheid voor kinderen om zich in te schrijven voor de Feyenoord Street League.