Fanshop
Fanshop

Jordy Clasie werkt aan herstel op Varkenoord

Jordy Clasie meldde zich woensdagochtend voor het eerst weer op Varkenoord, nadat hij dinsdag wegens liesklachten afhaakte bij de selectie van Jong Oranje. De middenvelder werkte enkele conditionele oefeningen af. Kelvin Leerdam, die in eerder stadium eveneens afzegde voor de oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Italië van woensdag, was daarbij ook van de partij.
Clasie had zich maandag nog wel gemeld bij de selectie van KNVB-coach Cor Pot, maar besloot na de training van dinsdag in verband met zijn liesklachten geen risico te nemen en in Rotterdam verder te werken aan zijn herstel.
 
Terwijl de basisspelers van de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht onder meer een loopparcours aflegden, speelden de spelers die tijdens dat duel niet in actie kwamen een positiespel onder leiding van assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst. De internationals Joris Mathijsen, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi ontbraken op het sportcomplex. Zij spelen vanavond met het Nederlands elftal een oefeninterland tegen België. Bondscoach Louis van Gaal maakte dinsdag bekend dat Mathijsen in de basis zal starten, terwijl De Vrij en Martins Indi in de tweede helft speeltijd zullen krijgen. De twee maken daarmee hun officiële debuut voor Oranje.
 
In aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen sc Heerenveen van aanstaande zaterdag traint Feyenoord nog twee maal. Donderdag staat op Varkenoord om 10.30 uur een openbare oefensessie op het programma. De training van vrijdag is besloten en daarmee niet toegankelijk voor pers en publiek.