Fanshop
Fanshop

De Vrij: ‘Debuut in Oranje was bijzonder’

Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi keerden donderdagmiddag terug in De Kuip, nadat zij woensdagavond hun debuut hadden gemaakt voor het Nederlands elftal in het oefenduel tegen Belgie. Hoewel de verdedigers baalden van de 4-2 nederlaag, overheerste bij beiden trotse gevoelens. ‘Dit was bijzonder om mee te maken’, vertelde De Vrij, die had genoten van zijn eerste wedstrijd in Oranje.
Samen met hun nieuwe ploeggenoot Joris Mathijsen meldden De Vrij en Martins Indi zich maandag bij de selectie van het Nederlands elftal. Die dag stond er een kennismaking en een hersteltraining op het programma, waarna er dinsdag werd getraind ter voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen België. ‘Daarbij lag het niveau direct heel hoog’, vond De Vrij. ‘Dan merk je wel dat je tussen spelers van wereldklasse staat. Na de training werd duidelijk dat zowel ik als Bruno in de tweede helft speeltijd zouden krijgen.’

Beide verdedigers kwamen direct na rust bij een 1-0 achterstand binnen de lijnen, maar zagen die score binnen mum van tijd veranderen in een 1-2 voorsprong. ‘We begonnen heel goed aan de tweede helft. We namen het initiatief en maakten direct twee goals, helaas gaven we de voorsprong vervolgens door persoonlijke fouten uit handen. Toch ben ik trots op mijn debuut. Bruno en ik spelen al vanaf de C-jeugd bij Feyenoord samen en stonden nu samen in de verdediging van het Nederlands elftal. Dat is leuk om mee te maken’, besloot De Vrij.

De Vrij en Martins Indi vormden in de tweede helft samen met Ricardo van Rhijn en Nick Viergever de verdediging, waarmee de defensie van Oranje volledig bestond uit debutanten. Martins Indi wilde dat niet als excuus gebruiken voor de 4-2 nederlaag. ‘Het is jammer dat we het duel uit handen geven, dat moet de volgende keer echt beter. Daarom hou ik gemengde gevoelens over aan de wedstrijd, al ben ik natuurlijk wel blij dat ik mijn debuut heb gemaakt’, vertelde Martins Indi in de catacomben van De Kuip.

Martins Indi, die als linksback fungeerde, was naar eigen zeggen niet extra gespannen voor zijn invalbeurt. ‘De trainer zei dat ik gewoon moest genieten en mijn taak uit moest voeren.’ De verdediger toonde direct zijn waarde, door enkele dieptepasses te versturen waaruit uiteindelijk een doelpunt voor Oranje ontstond. Martins Indi: ‘Dat gaf een goed gevoel en de jongens waren ook blij voor me, maar ik blijf kritisch op mezelf. Het kan nog veel beter.’