Fanshop
Fanshop

Eerste Feyenoord Held van de Maand gehuldigd

De elfjarige Nicole Asmus is zaterdagavond gehuldigd als eerste Feyenoord Held van de Maand. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen is Nicole in de business lounge van het Maasgebouw in het zonnetje gezet, waarbij ze werd toegesproken door gastheer Ben Wijnstekers. In het bijzijn van haar familie kreeg Nicole vol trots een lintje, oorkonde en Feyenoord-shirt overhandigd, waarna ze samen met haar familie voor het eerst een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip bijwoonde.
Samen met onder meer haar ouders, zusje, Ben Wijnstekers en Bart Wisbrun,  initiatiefnemer van Moed, de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, ging Nicole in haar Feyenoord-shirt op de foto. ‘Ik ben hier heel blij mee’, reageerde Nicole. ‘Het is heel spannend om hier te staan en ik was ook wel een beetje zenuwachtig. Het lijkt me heel mooi om straks voor het eerst in het stadion naar een wedstrijd te gaan kijken.’
 
Als initiatiefnemer van de stichting Moed noemde Wisbrun Nicole een ideaal voorbeeld van iemand die moed toont en initiatief neemt tot het verbeteren van haar leefomgeving. ‘Als je ziet hoe trots zij en haar ouders zijn, is dat alleen maar mooi om te zien’, vertelde Wisbrun die met zijn stichting in de toekomst steeds meer hoopt te gaan samenwerken met verschillende projecten van Feyenoord. ‘De naam Feyenoord en ons logo van het lieveheersbeestje hebben beide een herkenbare uitstraling, waarmee we met een nauwe samenwerking hopen op veel meer helden.’

Nicole is aangedragen als Held van de Maand door Peter Steenbergen, projectleider van Thuis Op Straat, van de Deelgemeente Feijenoord. Nicole valt bij TOS enorm op vanwege het feit dat zij altijd klaarstaat om andere kinderen te helpen en daarnaast altijd erg behulpzaam is bij de activiteiten van TOS.
 
Vanaf dit seizoen wil Feyenoord goed gedrag in de maatschappelijke projecten, zoals Scoren op Zuid, Scoren in Noord en het Fancoachproject, stimuleren en vooral belonen. Vandaar dat Feyenoord iedere maand een Held van de Maand benoemt. Een jong persoon die iets goeds heeft gedaan voor een ander of zijn of haar leefomgeving, waarmee Nicole het eerste goede voorbeeld voor andere kinderen is.