Fanshop
Fanshop

Beloften boeken ruime overwinning op Jong FC Utrecht

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond ook het tweede competitieduel van het seizoen gewonnen. Nadat vorige week tijdens de competitiestart Jong FC Dordrecht was verslagen, was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op sportpark Zoudenbalch met maar liefst 1-5 te sterk voor Jong FC Utrecht. Het elftal van Jong Feyenoord/Excelsior bestond vrijwel volledig uit spelers uit de A-selectie. De doelpunten kwamen in Utrecht van Elvis Manu (2), Anass Achahbar, Jerson Cabral en Harmeet Singh.
Halverwege de eerste helft had het gecombineerde beloftenelftal Jong Feyenoord/Excelsior al afstand genomen van Jong FC Utrecht. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde de ploeg via Manu, Achahbar en nog eens Manu maar liefst drie keer, waardoor het duel gespeeld was. Voor rust maakte Cabral er zelfs 0-4 van, waarna Singh na ruim een uur spelen de vijfde treffer maakte. Pas in de slotfase deed Jong FC Utrecht iets terug, waarmee de eindstand op 1-5 werd bepaald.
 
Trainer Giovanni van Bronckhorst was na afloop van het tweede competitieduel meer dan tevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘We hebben erg goed gespeeld in een lastige uitwedstrijd’, constateerde Van Bronckhorst. ‘Bij vlagen was het veldspel precies zoals we het willen zien. We hebben veel kansen gecreëerd en vijf goals gemaakt. Het enige minpuntje dat ik kan noemen is dat we nog een tegentreffer kregen, dat was onnodig.’ Van Bronckhorst hield een goed gevoel over aan de competitiestart van zijn ploeg. ‘Met zes punten uit twee duels en veel goals zijn we uitstekend gestart. Deze lijn moeten we doortrekken.’
 
Jong FC Utrecht Jong Feyenoord/Excelsior 1-5
Scoreverloop:
17’ 0-1 Manu
19’ 0-2 Achahbar
21’ 0-3 Manu
44’ 0-4 Cabral
68’ 0-5 Singh
82’ 1-5 Jong FC Utrecht
 
Scheidsrechter: Martens
 
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Graafland; Mokotjo, Ramsteijn (60’ Mattheij), Kongolo, Stolte (75’ Gomez Nieto); Singh, Achahbar, Vilhena; Cabral, Manu en Elabdellaoui.