Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Clasie: ‘Alle vertrouwen in een goed resultaat’

Feyenoord begint donderdagavond met de thuiswedstrijd in De Kuip aan de dubbele ontmoeting met Sparta Praag, waarin de ploeg van trainer Ronald Koeman zich probeert te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Jordy Clasie kijkt uit naar het belangrijke duel, waarin het volgens de middenvelder belangrijk is om met dezelfde instelling te spelen als tijdens de wedstrijden tegen Dinamo Kiev. ‘We gaan voor een goed resultaat en daar heb ik alle vertrouwen in’, vertelde Clasie woensdagmiddag tijdens de persconferentie in de Fred Blankemeijerzaal.
De middenvelder noemde de Europa League een mooi podium voor de ontwikkeling van het elftal. ‘Nu het ons niet is gelukt om de voorronde van de Champions League te overleven, willen we heel graag de groepsfase van de Europa League halen’, vertelde Clasie. ‘Dat zou een prachtige prestatie zijn na het topseizoen waarin we tweede werden. In de wedstrijden tegen Dinamo Kiev hebben we veel lef en gif in ons spel getoond. Als we op die manier ook Sparta Praag bestrijden, heb ik er alle vertrouwen in dat we kunnen winnen.’

Clasie benadrukte dat het donderdagavond minstens zo belangrijk is om in De Kuip geen tegentreffer te incasseren. ‘We spelen eerst thuis, dus dat is iets om op te letten. Als het ons lukt om de nul te houden en zelf misschien één of twee keer te scoren, staan we er goed voor. Tegen Dinamo Kiev waren we thuis veel beter, dat heeft vertrouwen gegeven. Nu moeten we onszelf gaan belonen’, besloot Clasie.