Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord onder 19 opent seizoen met monsterzege

Feyenoord onder 19 is woensdagavond met een grote overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Damien Hertog ging op bezoek bij De Graafschap A1 en won met maar liefst 0-7 in Doetinchem. Bij rust leidde de ploeg al met 0-3 door treffers van Vincent Janssen, Jean Paul Boëtius en Jordy Sleegers. Nadat De Graafschap vlak voor rust met tien man verder vanwege een rode kaart, maakten Sleegers, Boëtius en Janssen na rust alle drie hun tweede van de avond. Kevin Gomez Nieto bepaalde de eindstand vervolgens op 0-7.

Hertog was blij met de goede competitiestart van zijn ploeg, maar plaatste de grote overwinning wel in perspectief. ‘Het krachtsverschil was heel erg groot en De Graafschap kwam voor rust ook nog eens met een man minder te staan’, vertelde de trainer. ‘Op dat moment stonden wij al met 0-2 voor, waardoor het geen wedstrijd meer was en we zonder echt goed te spelen uit konden lopen naar een ruime zege. Een lekker begin van het seizoen, maar we moeten niet al te euforisch doen. Het seizoen is nog lang.’

Feyenoord onder 19 speelt aanstaande zaterdag het bekerduel tegen AFC A1. Die wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op Varkenoord.

De Graafschap A1 – Feyenoord A1 0-7 (0-2)
Scoreverloop:
21’ 0-1 Janssen (strafschop)
37’ 0-2 Boëtius
44’ 0-3 Sleegers
66’ 0-4 Sleegers
70’ 0-5 Boëtius
78’ 0-6 Janssen
89’ 0-7 Gomez Nieto

Opstelling Feyenoord A1:
De Jong; Maatsen (Gomez Nieto), Van Beek (Tichem), Dekker, Woudenberg; Dercks, Boëtius (Dammers), Knoester; Janssen, Sleegers (Thong) en Kensuke (Furtado Oliveira).