Immers: ‘Ik wist dat het doelpunt zou komen’

Hij was er al een aantal keer dichtbij, maar Lex Immers tekende zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo voor zijn eerste officiële treffer in dienst van Feyenoord. Zijn doelpunt, dat hij vlak voor rust op aangeven van Ruben Schaken binnentikte, bleek meteen een zeer belangrijke. Mede dankzij de 0-2 van Immers won Feyenoord met 1-2 in het Polman Stadion en na afloop was de middenvelder dan ook blij met zijn doelpunt. ‘Ik heb er even op moeten wachten, maar ik wist dat het doelpunt zou komen.’
De middenvelder kreeg tijdens eerdere wedstrijden van dit seizoen al enkele goede mogelijkheden op zijn eerste officiële doelpunt, maar toonde zich ongelukkig in de afwerking. Desondanks bleef Immers vol vertrouwen. ‘Dat doelpunt kon niet lang meer uitblijven. Natuurlijk geeft scoren een lekker gevoel, maar vooral vanwege het feit dat we de drie punten gepakt hebben. Nadat ik de 0-2 had gemaakt, dacht ik dat het duel daarmee beslist was. We kregen het nog even moeilijk, maar gelukkig hebben we standgehouden en opnieuw een belangrijke uitwedstrijd gewonnen.’

Naast Immers maakte ook Daryl Janmaat zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Al na vier minuten schoof de rechtsback de bal met zijn linkerbeen langs doelman Remko Pasveer. ‘Een leuk en bijzonder moment’, reageerde Janmaat op zijn treffer waarmee hij Feyenoord op voorsprong zette. ‘We waren vervolgens heer en meester tijdens de eerste helft, waarin we met name door die penalty naar een grotere voorsprong hadden moeten uitlopen.’

Janmaat zag vervolgens hoe Feyenoord tijdens de tweede helft nog bijna de gelijkmaker moest incasseren, nadat Lerin Duarte voor de aansluitingstreffer had gezorgd. ‘We hadden niet meer de controle die we de eerste helft wel hadden, al vind ik dat we ook na rust weinig hebben weggegeven. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben, met zeven punten uit drie duels gaan we met veel vertrouwen richting Praag.’