Fanshop
Fanshop

Feyenoord spant rechtszaak aan tegen ex-licentiehouder Soccer Schools

Feyenoord heeft besloten een rechtszaak aan te spannen tegen Curtis Martels. Martels organiseerde sinds 1 september 2011 namens de club voetbalkampen onder de naam Feyenoord Soccer Schools, maar kwam contractuele afspraken met de club en afspraken met derden structureel niet na. Dit had financiële en imagoschade voor Feyenoord tot gevolg.
Vooruitlopend op de rechtszaak kreeg Feyenoord van de rechtbank Rotterdam toestemming om eerder vandaag beslag te leggen op de administratie van Martels. In de rechtszaak zal Feyenoord onder meer inzage eisen in deze administratie. Feyenoord heeft hier contractueel recht op. De club heeft deze nodig om de exacte schade te inventariseren, maar veel meer nog om er zeker van te zijn dat geen evenementen zijn gepland waarover Feyenoord door Martels niet is ingelicht. Dit zou er namelijk toe kunnen leiden dat kinderen gedupeerd raken. Feyenoord acht dit risico reëel.

Een recente reis van Feyenoord Soccer Schools naar Barcelona bleek door Martels ronduit slecht te zijn uitgevoerd, waarna het bij Feyenoord klachten regende. Recentelijk schoffeerde hij bovendien de prominente Feyenoorder Ben Wijnstekers door het clubicoon niet toe te laten bij een clinic waarvoor de oud-speler en ervaren trainer was ingehuurd.

Het zijn volgens Feyenoord slechts enkele voorbeelden waaruit blijkt dat Martels in staat noch van zins is gebleken zaken alsnog op orde te brengen en contactuele afspraken na te komen. Redenen waarom Feyenoord 14 augustus de samenwerking per direct beëindigde.

De club heeft de organisatie van de voetbalkampen nu weer in eigen hand genomen. De twee geplande kampen (Oostvoorne 22-24 oktober en SV Honselersdijk in de herfstvakantie) gaan dan ook gewoon door. Dit geldt ook voor de talenttrainingen die gepland staan voor het najaar. Wie vragen heeft over andere kampen of activiteiten waarmee Feyenoord of FSS in verband wordt gebracht, kan contact opnemen met Feyenoord via e-mailadres feyenoordsoccerschools@feyenoord.nl.