Fanshop
Fanshop

Daan Blij Talentveld in deelgemeente Overschie geopend

In de deelgemeente Overschie in Rotterdam-Noord is dinsdagavond het Daan Blij Talentveld geopend. Het bestaande sportveld aan het Vormerpad is daarmee vernoemd naar de talentvolle 18-jarige aanvaller van Excelsior, die afkomstig is uit Overschie en verschillende jeugdelftallen in de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep. Blij was zelf aanwezig bij de drukbezochte opening, die werd verricht door hoofd jeugdopleiding Stanley Brard. De gemeente Overschie wil met het sportveld meer talenten uit de gemeente de kans geven om samen te sporten en jongeren op een sportieve manier met elkaar en hun omgeving om laten gaan.
Na een korte dansvoorstelling hield Brard tijdens de opening een korte speech, waarin hij benadrukte dat Blij trots mag zijn op het Talentveld. ‘Voor hem is het erg leuk dat er op zo’n jonge leeftijd al een sportveld naar hem wordt vernoemd. Dit is voor kinderen een ideale plek om buiten te spelen en hun voetbaltalent te ontwikkelen’, zei Brard, die de deelgemeente, die werd vertegenwoordigd door de Overschiese voorzitter van het dagelijks bestuur Kees van de Meer, feliciteerde met de opening.

Nadat Blij het straatnaambordje had onthuld nam hij zelf ook nog even het woord en gaf aan trots te zijn op het feit dat het sportveld naar zijn naam is vernoemd. De avond werd afgesloten met een voetbaltraining in het kader van talentontwikkeling, die werd verzorgd door jeugdtrainer Patrick van Seeters.