Fanshop
Fanshop

Elvis Manu op huurbasis naar Excelsior

Elvis Manu speelt de rest van dit seizoen voor Excelsior. De 19-jarige vleugelaanvaller wordt per direct verhuurd aan de club uit de eerste divisie, waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. Bij Excelsior krijgt Manu de kans om ervaring op te doen in het eerste elftal. Na Mats van Huijgevoort, Matthew Steenvoorden en Jordy van Deelen is Manu de vierde Feyenoord-huurling waar Excelsior dit seizoen over kan beschikken.
Bij Feyenoord is de concurrentie in de voorhoede groot en door de Europese uitschakeling tegen Sparta Praag staan er dit seizoen minder wedstrijden op het programma dan gehoopt. ‘De kans dat Manu veel aan spelen toe zou komen bij ons, was daardoor klein’, vertelt technisch directeur Martin van Geel. ‘Vandaar dat hij de kans krijgt om bij Excelsior ervaring op te doen en zich daar verder te ontwikkelen.’

Manu maakte dit seizoen voor het eerst deel uit van de A-selectie, nadat hij in de winterstop van het seizoen 2011/2012 al mee was op trainingskamp naar Marbella. De snelle aanvaller debuteerde enkele maanden later tijdens de uitwedstrijd tegen PSV in het eerste elftal van Feyenoord, waarna hij in het beslissende uitduel met sc Heerenveen met zijn treffer een groot aandeel had in de 2-3 overwinning.