Fanshop
Fanshop

Wesley Verhoek tekent vierjarig contract bij Feyenoord

Feyenoord heeft zich vrijdag voor de komende vier jaar versterkt met Wesley Verhoek. De 25-jarige buitenspeler komt over van FC Twente. Jerson Cabral, wiens contract aan het eind van dit seizoen zou aflopen in De Kuip, bewandelt de omgekeerde weg en verruilt Feyenoord voor de club uit Enschede. Verhoek gaat bij Feyenoord met rugnummer 11 spelen.
Verhoek, een buitenspeler die beschikt over een uitstekende voorzet, debuteerde in het seizoen 2004/2005 namens ADO Den Haag in de eredivisie, waar hij vervolgens in acht seizoenen tot 27 treffers kwam. In de winterstop van het seizoen 2011/2012 verdiende hij daarmee een transfer naar FC Twente, waar de aanvaller elf competitieduels speelde en één keer scoorde.

‘Al in de tijd dat Wesley bij ADO Den Haag speelde, stond hij bij ons op de schaduwlijst’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Hij is een snelle en sterke speler met een fantastische trap, die bovendien in de kracht van zijn voetballeven is. Hij is bovendien een type van wie wij verwachten dat hij gedragen zal worden door het legioen.’

Cabral bewandelt de omgekeerde weg als Verhoek en vertrekt naar FC Twente. De linksbenige vleugelaanvaller speelde al vanaf zijn zesde jaar op Varkenoord, waarna hij verschillende jeugdelftallen doorliep en in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in 2010 zijn debuut maakte in het eerste elftal. De 21-jarige Cabral, die zijn aflopende contract in De Kuip niet wilde verlengen, kwam vervolgens tot 52 wedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde hij in totaal acht keer.

‘Dit is voor alle partijen de beste oplossing’, besloot Van Geel. ‘Jerson wilde niet bijtekenen en belandde bovendien de afgelopen tijd vaker op de bank dan hem lief was. Cabral en Verhoek waren allebei toe aan een nieuwe impuls in hun carrière. Ik ben blij dat we daar met FC Twente heel snel en heel goed uit zijn gekomen.’