Fanshop
Fanshop

Feyenoord A1 blijft koploper na gelijkspel

Feyenoord A1 heeft zaterdag aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente A1 een punt overgehouden. Door het 1-1 gelijkspel blijft de ploeg van trainer Damiƫn Hertog koploper in de competitie. Feyenoord A2 begon de competitie met een gelijkspel tegen FC Volendam: 2-2. B1 bleef tegen Roda JC steken op een 1-1 gelijkspel, terwijl B2 in Enschede veel te sterk was voor FC Twente: 0-5. Feyenoord C1 begon de competitie met een ruime overwinning op NEC/FC Oss (2-0), terwijl C2 met 1-7 hard onderuit ging tegen PSV.
A1 KNOKT ZICH TERUG NA VROEGE ACHTERSTAND

Al na zes minuten kwam Feyenoord A1 op achterstand toen FC Twente een corner wist te benutten. Een paar minuten later was de stand al weer rechtgetrokken, doordat Vincent Janssen de Twente-keeper wist te passeren. ‘In de eerste helft vond ik ons de beter ploeg,’ zei trainer Damiën Hertog na afloop. ‘We kregen een aantal mogelijkheden en een kans één op één met de keeper. Maar beide verdedigingen stonden goed waardoor ik wel kan leven met de uitslag.’
 
Na een klein Rotterdams overwicht voor rust, was de wedstrijd na de pauze meer in evenwicht. Hertog, die zijn ploeg aan de bal af en toe aardig zag combineren: ‘Ik verwacht wel dat FC Twente in de top-4, top-5 eindigt. Dus wat dat betreft is dit een prima resultaat aan het begin van het seizoen.’
 
Feyenoord A1 – FC Twente A1 1-1
6’ 0-1
15’ 1-1 Vincent Janssen
 
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Maatsen, Van Beek, Woudenberg; Thong (60’ Karsdorp), Sleegers, Knoester; Boetius, Janssen (75’ Olijfveld), Oliveira (85’ Dammers).
 
FEYENOORD A2 PAKT EEN PUNT TEGEN VOLENDAM A1

Feyenoord A2 heeft een punt overgehouden aan de seizoensopening tegen Volendam A1. Op Varkenoord werd het 2-2. De ploeg van trainer Jan Gösgens kreeg in de tweede helft de grip op het middenveld en kreeg zelfs kansen op de overwinning. Na een vroege achterstand bracht middenvelder Brandon Tichem de stand snel weer in evenwicht.
 
Volendam had in de eerste helft het middenveld in handen en kwam vlak voor rust voor de tweede keer op voorsprong.  ‘In de rust hebben we aangegeven dat we het middenveld moesten veroveren en dat lukte aardig,’ zei trainer Gösgens, die zag dat Jeff Hardeveld halverwege de tweede helft mocht aanleggen voor een penalty. Zijn inzet werd echter gestopt door de Volendamse doelman. De verdiende gelijkmaker kwam er een kwartier voor tijd alsnog. Op aangeven van de ingevallen Gaultier Obiango kon Brandon Robinson de 2-2 binnentikken.
 
‘Ondanks dat we via de strafschop en een aantal scrimmages kansen kregen op de overwinning ben ik dik tevreden met dit resultaat,’ aldus Gösgens. ‘We kunnen voortborduren op deze wedstrijd en volgende week in Zwolle proberen wel drie punten te pakken.’
 
Feyenoord A2 – Volendam A1 1-1
Scoreverloop:
10’0-1
12’1-1 Brandon Tichem
45’1-2
75’2-2 Brandon Robinson
 
Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Korporaal, Houben, Hardeveld, Go; Kassels, Albertus (65’Abiango), Tichem (55’Elst), Driebergen (55’ Stolk); Robinson, Da Silva (65’ Thenu).

FEYENOORD B1 VERGEET ZICHZELF TE BELONEN TEGEN RODA JC

Door opgelegde kansen niet te benutten is Feyenoord B1 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Roda JC B1. Eén op één kansen waren niet besteed aan Oussama Idrissi en Marlon Slabbekoorn. De ploeg van trainer Cor Adriaanse mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het een punt overhield aan de wedstrijd.
 
De Limburgers kwamen twintig minuten voor tijd op voorsprong, toen de Rotterdamse verdediging mistastte bij een vrije trap. ‘Als je zelf de kansen niet benut, weet je dat je een keer de deksel op de neus kan krijgen. Gelukkig konden we vrij snel nog gelijkmaken via een knappe goal van Marlon Slabbekoorn. Maar al met al ben ik zeer ontevreden over deze wedstrijd’, aldus Adriaanse.
 
Feyenoord liep te veel met de bal in plaats van de vrije man te zoeken. Adriaanse: ‘En dat is wel wat je moet doen tegen een defensief ingestelde tegenstander als vandaag. Maar wij zijn Feyenoord en moeten winnen. We hebben onszelf tekort gedaan.’ Volgende week speelt B1 thuis tegen Heerenveen en gaat dan op zoek naar een beter resultaat.
 
Roda JC B1 – Feyenoord B1 1-1
Scoreverloop:
71’ 1-0
78’ 1-1 Marlon Slabbekoorn
 
Opstelling Feyenoord B1: Van der Linde; Ulusoy, Kingsale (63’Knoester), El Baad (72’ Yalamoglu), Racaj; Van der Pijl, Nieuwkoop, Slabbekoorn; De Vos (72’ Klooster), Idrissi, Manusama.

FEYENOORD B2 VEEL TE STERK VOOR FC TWENTE
 
Feyenoord B2 is de competitie gestart met een dik verdiende 0-5 overwinning bij FC Twente. Met goed combinatievoetbal werd er in Enschede gedomineerd en werd het lastige FC Twente met grote cijfers opzij gezet.

Vanaf het eerste fluitsignaal pakte de ploeg van trainer Gaston Taument het initiatief. Vooral via de zijkanten werden goede aanvallen opgezet, alleen duurde het tot de veertigste minuut tot de score werd geopend. Op goed aangeven van Jari Schuurman kon spits Mohammed El Hankouri in de rebound afdrukken.

‘En in de tweede helft konden we, na een minder begin, de score verder uitbreiden,’ zei Taument na afloop van de wedstrijd. Jari Schuurman tekende na de rust met de 0-2, 0-3 en de 0-5 voor een hattrick. Calvin Verdonk werkte zich met een goed gemikte vrije trap ook op het scorebord.

‘Ik ben super trots op de jongens. We hebben echt heel goed gespeeld en goede doelpunten gemaakt. Een wedstrijd waar we op kunnen voortborduren’, aldus Taument.

FC Twente B2 – Feyenoord B2 0-5
Scoreverloop:
40’ 0-1 Mohammed El Hankouri
67’ 0-2 Jari Schuurman
70’ 0-3 Jari Schuurman
71’ 0-4 Calvin Verdonk
75’ 0-5 Jari Schuurman
 

Opstelling Feyenoord B2: Van der Mast; Hammouti, Groos, Verdonk, Absalem; Schuurman, Van Haaren, Hamer; Proost, El Hankouri (62’Van der Meer) en De Jesus (60’Korporaal).
 
STERK FEYENOORD C1 OVERTUIGEND LANGS NEC/OSS C1

Feyenoord C1 is op Varkenoord de competitie begonnen met een overtuigende 3-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van NEC/Oss. Kansen kreeg de ploeg van trainer Roy Makaay gedurende de hele wedstrijd, maar alle doelpunten vielen in de tweede helft. ‘Ik ben erg tevreden over wat ik gezien heb,’ zei Makaay na afloop. ‘We hebben achterin niets weggegeven. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat we meer doelpunten hadden moeten maken.’
 
Vlak na de pauze maakte de ingevallen Nigel Robertha het openingsdoelpunt, even later werd de doelpuntenmaker volgens afspraak weer vervangen. ‘Na de goal werd ons spel nog beter en heb ik veel leuke combinaties en aanvallen gezien.’ Rashaan Fernandez en Wesley de Sterke zorgden vervolgens voor de ruime eindscore. Volgende week staat de topper tegen PSV C1 op het programma.
 
Feyenoord C1 – NEC/Oss C1 3-0
Scoreverloop:
43’ 1-0 Nigel Robertha
60’ 2-0 Rashaan Fernandes
66’ 3-0 Wesley de Sterke
 
Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo, Janga, Smulder (61’Roffelsen); Tilborg (36’ Robertha (63’Wesley de Sterke)), Fernandes (65’ Mettendorf), Anez (55’ Schippers).
 
FEYENOORD C2 HARD ONDERUIT TEGEN PSV

Feyenoord C2 is de competitie begonnen met een zware nederlaag in de topper tegen PSV C2. Op Varkenoord werd de ploeg van trainer Rob Kurvers met een zware 1-7 nederlaag hard met de neus op de feiten gedrukt.
 
‘PSV is één van de sterkste teams uit de competitie, maar het krachtsverschil was vandaag wel erg groot,’ zei Kurvers na afloop. Feyenoord beperkte zich in de eerste helft alleen maar tot verdedigen. ‘Aan aanvallen zijn we niet eens toegekomen. De instelling was vandaag echt onvoldoende.’
 
Na een 0-5 ruststand was de trainer meer te spreken over de tweede helft. ‘Toen was de instelling in ieder geval beter en kwamen we via een goede opbouw tot het doelpunt van Jordy Wehrmann.’ Volgende week wacht C2 een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch.
 
Feyenoord C2 – PSV C2 1-7
Scoreverloop:
9’ 0-1
17’ 0-2
23’ 0-3
28’ 0-4
34’ 0-5
40’ 1-5 Jordy Wehrmann
45’ 1-6
65’ 1-7
 
Opstelling Feyenoord C2: Evora; Van den Heuvel, Sonneveld, Van Eijck, Luijkx (50’ Van Hagen); Wehrmann, Van Wetten, Vente; Van den Ende, Kubilinskas en Reith.