Fanshop
Fanshop

Beloften verstevigen koppositie met zege op Jong RKC Waalwijk

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de koppositie verstevigd met een zege op Jong RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was op sportpark Mandemakers met 1-2 te sterk voor de Waalwijkers en is daarmee na vier speelrondes nog zonder puntenverlies in Poule B van de beloftencompetitie. Jong Feyenoord/Excelsior kwam in Waalwijk na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Niels Vorthoren, maar de thuisploeg kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Ruim twintig minuten voor tijd tekende invaller Robbert Olijfveld met de 1-2 voor de winnende treffer.
Vanwege interlandverplichtingen van een groot aantal spelers uit de eerste selectie trad Jong Feyenoord/Excelsior in Brabant aan met een zeer jong elftal, dat grotendeels bestond uit spelers uit de A-jeugd en van Excelsior. Kaj Ramsteijn was de enige speler uit de eerste selectie die in actie kwam en de verdediger speelde de volledige negentig minuten.

Van Bronckhorst sprak na afloop van het met 1-2 gewonnen duel van een mooie prestatie van zijn ploeg. ‘Zeker vanwege het feit dat we vanavond met een zeer jonge ploeg speelden, ben ik blij met de overwinning’, zei de trainer, die in tegenstelling tot eerdere wedstrijden van dit seizoen weinig spelers uit de A-selectie tot zijn beschikking had. ‘Ondanks dat we met spelers uit diverse elftallen moesten aantreden, hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Ik heb de jongens na afloop dan ook complimenten gegeven.’

De ploeg van Van Bronckhorst staat na twaalf punten uit vier duels stevig op de eerste plaats. ‘We zijn uitstekend gestart en een plek bij de eerste vier kan ons nauwelijks nog ontgaan, maar we moeten het nog wel afmaken. Daar gaan we de komende weken voor.’

Jong RKC Waalwijk – Jong Feyenoord/Excelsior 1-2 (1-1)
Scoreverloop:
30’ 0-1 Vorthoren
43’ 1-1 Jong RKC Waalwijk
69’ 1-2 Olijfveld

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Termijn; Smith, Ramsteijn, Mattheij, Gomez Nieto; Thong (85’ Van Beek), Vorthoren (65’ Olijfveld), Dercks (80’ Elst); Darren Maatsen, Janga en Berkvens.