Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feestelijke afsluiting tweede fase Feyenoord Jobscorer

Doelman Ronald Graafland heeft donderdagmiddag certificaten uitgereikt aan acht deelnemers van het project Feyenoord Jobscorer. Zij ontvingen het certificaat omdat ze de tweede fase van het project op succesvolle wijze hebben afgesloten. Het feestelijke moment vond plaats in de Fred Blankemeijerzaal, waar de deelnemers een voor een hun certificaat persoonlijk ondertekenden en daarmee officieel de stap naar de derde fase zetten.

Fase twee van het project bestond voor de deelnemers de afgelopen drie maanden uit het meedraaien op diverse afdelingen binnen Feyenoord. Zo werkten de jongeren onder meer bij de Fanshop en in het magazijn. Met het project krijgen jongeren met een Wajong-uitkering de kans om werkervaring op te doen, met als doel ze op die manier uiteindelijk aan een vaste baan te helpen. Zij krijgen daarbij alle hulp van Feyenoord en het UWV. Op die manier kunnen zij erachter komen waar hun interesse ligt en welk werk er bij hen past.Terwijl de aanwezige familieleden van de jongeren een korte rondleiding door het stadion kregen, gingen de deelnemers zelf aan de slag met de opdracht om hun ervaringen van de afgelopen tijd uit te tekenen op papier. De resultaten werden vervolgens opgehangen, waarna de jongeren stuk voor stuk vertelden welke betekenis hun tekening had en wat zij met name hebben geleerd tijdens de afgelopen periode.

Het hoogtepunt van de middag was uiteraard de uitreiking van de certificaten, die de acht jongeren in het bijzijn van hun familie vol trots uit handen van Graafland ontvingen. ‘Het is positief dat de jongeren zich op deze wijze inzetten voor Feyenoord en daarbij ook gestimuleerd worden in hun eigen ontwikkeling’, zei de doelman, die na het zetten van de handtekeningen met alle deelnemers voor een groepsfoto poseerde. Nadat Jobscorer-begeleider Mark Smit zijn waardering had uitgesproken voor de inzet van de deelnemers en hen succes had gewenst met fase drie van het project, die komende week van start gaat, kwam de feestelijke bijeenkomst ten einde.