Feyenoord A1 verliest oefenduel van USA onder 18

Feyenoord A1 heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen USA onder 18 met 0-2 verloren. De bezoeker maakten het verschil door na rust twee keer te scoren. Feyenoord A2 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van Jan Gösgens won met 1-3. B1 pakte een punt tegen Heerenveen en B2 wist ondanks een matig optreden Willem II/RKC met 3-1 te kloppen. Feyenoord C1 haalde een punt weg op bezoek bij PSV (2-2) terwijl C1 de nederlaag van vorige week herstelde in en tegen Den Bosch: 0-1. Het verslag van Feyenoord A1 volgt later. De ploeg verloor op Varkenoord met 0-2 van USA onder 18.
FEYENOORD A1 NIET SCHERP TEGEN USA ONDER 18

Feyenoord A1 heeft thuis met 0-2 verloren van USA onder 18, de ploeg die bezig is met een Europese tournee. Na een 0-0 ruststand leken de Amerikanen het meest gemotiveerd de vriendschappelijke wedstrijd winnend af te sluiten en wonnen uiteindelijk verdiend van A1.
Trainer Damien Hertog was niet echt te spreken over het optreden van zijn ploeg. ‘Natuurlijk was het warm en vriendschappelijk, maar ik het er toch meer van verwacht. We kwamen vaak net te laat of hadden in balbezit te veel tijd nodig. Gelukkig hebben we wel iedereen fit kunnen houden en jongens die minder hebben gespeeld minuten kunnen laten maken. Wat dat betreft was het een nuttige wedstrijd.’

Feyenoord A1 speelt komend weekend thuis tegen SC Heerenveen. ‘Dan zijn er weer punten te verdienen en reken ik op een scherpere ploeg. Je kunt beter in een vriendschappelijke wedstrijd niet thuis geven dan volgende week voor de competitie.’

Feyenoord A1 – USA onder 18 0-2
58’ 0-1
75’ 0-2

Opstelling Feyenoord A1: Franken;  Maatsen (45’ Cabral), Dekker, Van Beek (45’ Janssen), Gomez Nieto; Derks (45’ Thong), Sleegers (45’ Knoester), Tichem; Olijfveld, Kasdorp en Kensuke (70’ Furtado Olivieira.

FEYENOORD A2 KLOPT PEC ZWOLLE

Feyenoord A2 heeft op bezoek bij PEC Zwolle de volle drie punten veroverd. Via een vroege openingsgoal van Randy Elst, die een vrije trap van 25 meter in de kruising schoot, en twee goede doelpunten van Gaultier Obiango werd FC Zwolle opzij gezet.

Trainer Jan Gösgens keek met een goed gevoel terug op het optreden van zijn ploeg. ‘Bij rust hadden we al voor moeten staan, maar Randy Elst en Gaultier Obiango konden de kansen niet afmaken. Maar kansen hebben we voldoende gecreëerd.’ Na de gelijkmaker vlak na rust kon het duel beide kanten op, maar ‘Obi’, zoals Gaultier Obiango wordt genoemd, wist in de tweede helft het net wel te vinden. Hij bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-3.

‘Dit is een heel goede overwinning. Want Zwolle deed vorig jaar lang mee om de promotieplekken’, zei Jan Gosgens na afloop dan ook tevreden.

FC Zwolle A2 – Feyenoord A2 1-3
1’ 0-1 Ryan Elst
52’ 1-1
72’ 1-2 Gaultier Obiango
82’ 1-3 Gaultier Obiango

Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Van de Ruit, Houben, Blijham, Hardeveld; Stolk, Elst (60’ Kassels), Belic (45’ Driebergen); Obiango, Dammers (60’ Albertus) en Pisas (75’ Da Silva).

AANTREKKELIJK DUEL LEVERT B1 EEN PUNT OP

Feyenoord B1 heeft aan het thuisduel met SC Heerenveen B1 één punt overgehouden. In een aantrekkelijk duel met veel strijd boog de ploeg van trainer Cor Adriaanse een achterstand snel om, maar moest in de tweede helft toch de gelijkmaker slikken uit een terecht gegeven strafschop.
Direct na de 0-1 kwam B1 terug door een goede goal van Marlon Slabbekoorn en vier minuten later tekende Milton Klooster na een beheerste afronding voor de 2-1 voorsprong.

‘Het kon twee kanten op, al hebben wij wel de meeste mogelijkheden gehad’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop. ‘We moeten proberen meer de rust te bewaren op bepaalde momenten, zeker met de snelheid die wij voorin hebben lopen. Dat gebeurde vandaag wel een aantal keren, alleen was de afronding niet zuiver genoeg. Maar we moeten beide tevreden zijn met een punt.’
De volgende wedstrijd van B1 is over twee weken tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.

Feyenoord B1 – SC Heerenveen B1 2-2
15’ 0-1
16’ 1-1 Marlon Slabbekoorn
19’ 2-1 Milton Klooster
63’ 2-2

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linde; Ulusoy (65’ El Baad), Kingsale, James, Gronsveld (62’ Racaj); Van der Pijl (53’ De Vos), Nieuwkoop, Slabbekoorn; Klooster (71’ Yalamoglu), Idrissi (76’ Knoester) en Manusama.

FEYENOORD B2 OP WILSKRACHT LANGS WILLEM II/RKC

Hoewel het veldspel niet goed was, heeft Feyenoord B2 via de counter alsnog de drie punten gepakt tegen Willem II/RKC. ‘We waren slordig in balbezit, maar toch denk ik dat we terecht hebben gewonnen’, zei trainer Gaston Taument na afloop.

In de rust keek B2 tegen een 0-1 achterstand aan, maar wist deze na rust via snelle counters om te zetten in een voorsprong. Taument: ‘Ook na de rust kwamen we niet goed uit de kleedkamer, maar op wilskracht hebben we vandaag een hoop bereikt. Over de instelling van de jongens heb ik niets te klagen. We moeten alleen zuiniger omgaan met ons balbezit. Maar al met al ben ik erg blij met deze drie punten.’

B2 speelde na rust meer opportunistisch en wist veel raad met de ruimte die Willem II/RKC liet. Danny Van Haaren, Fabian Korporaal en de ingevallen Bert Koomen maakten de tegenaanvallen vakkundig af. ‘

Feyenoord B2 – Willem II/RKC B2 3-1
34’ 0-1
60’ 1-1 Danny van Haaren
63’ 2-1 Fabian Korporaal
71’ 3-1 Bert Koomen

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Rietkerk (64’ Koomen), Verdonk, Van der Meer (64’ Hammouti), Absalem; Korporaal, Schuurman, Van Haaren; Proost (60’ Hamer), El Hankouri (45’ Groos) en De Jesus.

FEYENOORD C1 HERSTELT ZICH KNAP NA ACHTERSTAND

Op bezoek bij PSV is Feyenoord C1 er in geslaagd zich van een 2-0 achterstand terug te knokken en een punt mee naar huis te nemen. De ploeg van trainer Roy Makaay knokte zich met goed veldspel terug in de wedstrijd en had kansen op de overwinning, maar moest uiteindelijk met een punt genoegen nemen.

‘Vlak na de rust kregen we de 2-0 tegen en dan is het erg knap dat we met goed uitgespeelde kansen denk ik wel tien goede mogelijkheden hebben gecreëerd’, aldus trainer Roy Makaay. ‘Ik heb de jongens ook complimenten gemaakt dat je bij een goede ploeg als PSV nog terug weet te komen.’
Ronaldo Schippers zorgde voor de aansluitingstreffer, waarna Nigel Robertha op aangeven van Ryan Tilborg met een goede kopbal de gelijkmaker kon maken. Makaay: ‘Daarna hadden we nog drie goede kansen op de 2-3, maar helaas. Al met al ben ik erg tevreden.’

PSV C1 – Feyenoord C1 2-2
31’ 1-0
38’ 2-0
40’ 2-1 Ronaldo Schippers
60’ 2-2 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo (68’ De Sterke), Anez (50’ Tilborg), Janga; Fernandes, Schippers (64’ Mettendaf) en Robertha.

FEYENOORD C2 VERSLAAT DEN BOSCH

Na twee lastige wedstrijden heeft Feyenoord C2 zich knap hersteld tegen Den Bosch C2. De ploeg van trainer Rob Kurvers wist in Brabant het balbezit in kansen om te zetten en keerde met een verdiende 1-0 zege terug naar Rotterdam.

‘Vanaf het begin waren de bovenliggende partij’, aldus Kurvers. Uit een kort genomen hoekschop kwam C2 op voorsprong, toen Tahith Chong spits Dylan Vente alleen voor de keeper zette. Zijn schot werd nog gepareerd, maar Jordy Sonneveld was alert genoeg om de rebound in te tikken. ‘We hebben de hele wedstrijd prima voetbal laten zien en hadden pech dat we niet het tweede doelpunt konden maken. Maar ik ben zeer te spreken over onze prima wedstrijd vandaag. Complimenten voor de groep.’

FC Den Bosch C2 – Feyenoord C2 0-1
22’ 0-1 Jordy Sonneveld

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van Hagen, Sonneveld, Van Eijck, Luijkx; Van den Ende, Wehrmann, Van Mullem; Bibuljica (55’ Reith), Vente en Chong.