Fanshop
Fanshop

Zonnige start Talententrainingen Feyenoord Soccer Schools

Zo’n zestig jonge voetballers hebben zondag op een zonnig Varkenoord de eerste Talenttraining van Feyenoord Soccer Schools van het nieuwe seizoen afgewerkt. De eerste training onder leiding van Ben Wijnstekers, die werd geassisteerd door onder meer Ulrich van Gobbel en Mike Obiku, stond voor de kinderen vooral in het teken van elkaar beter leren kennen en het leren samenspelen met elkaar.
In een reeks van in totaal elf oefensessies was de eerste vooral bedoeld als introductie, waarbij de trainers een beeld van het niveau van de jeugdige voetballers probeerden te krijgen. Één van de trainers van Feyenoord Soccer Schools, oud-Feyenoord-verdediger Ulrich van Gobbel, keek tevreden terug op de eerste oefensessie. ‘Vandaag was vooral even testen. Ik heb met name gekeken wat het niveau van de spelers is, waardoor we vanaf volgende week gerichter kunnen gaan trainen om de kinderen beter te maken.’ Mike Obiku sprak van een leuke eerste training. ‘Ik had spelers in de leeftijdscategorie van 13 – 15 jaar. Mijn groep was zeer enthousiast. Het was een geslaagde dag!’

De deelnemers werden verdeeld in vier groepen van ongeveer vijftien kinderen per groep, waarbij werd gekeken naar leeftijd en niveau. Hoofdtrainer Ben Wijnstekers was blij met de wijze waarop de introductietraining verliep. ‘Als je kijkt naar het enthousiasme waarmee die kinderen op het veld staan, dan is dat prachtig om te zien. Ook de sfeer was prima. Het doel is om die kinderen beter te maken en de Feyenoord-beleving mee te geven, op de manier hoe bij de Feyenoord Academy wordt getraind. Vandaar dat het ook zo belangrijk is dat Leen Boer en Leon Buitenhuis van de Feyenoord Academy invulling geven aan de trainingen en er ook bij aanwezig zijn’, aldus oud-international Wijnstekers.

Arco van der Vorm keek vol trots vanaf de zijlijn toe naar zijn 9-jarige zoon Luc. Het is de eerste keer dat Luc aan de Talententrainingen van Feyenoord Soccer Schools meedoet. Van der Vorm spreekt van een unieke ervaring: ‘Deze trainingsmodule heb ik mijn zoon cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Als je ziet hoe geconcentreerd die jongen nu is en hoe goed hij luistert naar de trainer (Leonardo Dos Santos, red.) dan is dat geweldig om te zien. Zelfs voor mij is het mooi om erbij te zijn met al die oud-spelers.’ Zoon Luc was nog niet helemaal tevreden over zijn vertoonde spel. ‘Ik had beter gekund vandaag, maar ik ben hier tenslotte om te leren. De komende weken hoop ik vooral te werken aan mijn schot, ik wil namelijk harder kunnen schieten.’

De aanwezige keepers werkten op een apart veld de speciale keeperstraining af. Deze trainingen worden gegeven door voormalig keeperstrainer van Feyenoord Pim Doesburg.

Inschrijven voor de najaarsmodule van Feyenoord Soccer Schools kan nog tot en met aanstaande donderdag 13 september tot 14:00 uur via feyenoordsoccerschools@feyenoord.nl. Let op: Er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!