Fanshop
Fanshop

Internationals sluiten aan op Varkenoord

Ronald Koeman heeft donderdag op Varkenoord voor het eerst sinds de afgelopen interlandperiode weer met een grote groep kunnen trainen. De Nederlandse internationals Daryl Janmaat en Joris Mathijsen sloten aan op de groepstraining, terwijl Bruno Martins Indi en Jordy Clasie beiden individueel trainden. Van de spelers die internationale verplichtingen hadden ontbrak alleen Kamohelo Mokotjo nog. De middenvelder behoorde tot de selectie van Zuid-Afrika, dat oefenwedstrijden speelde tegen Brazilië (1-0 verlies) en Mozambique (2-0 winst). Mokotjo kwam tijdens het duel met Mozambique in de slotminuut in het veld en maakte daarmee zijn officiële debuut voor het nationale elftal.
John Goossens trainde donderdag deels met de groep mee. De middenvelder, die op de terugweg is na een knieblessure, was de vrije man tijdens een positiespel. ‘Het gaat de goede kant op’, vertelde Goossens na afloop van de training. ‘Vorige week heb ik ook al een aantal keer met de groep getraind. Vandaag was weer een nieuwe stap vooruit, dus daar ben ik erg blij mee.’

De middenvelder wil wat betreft het verdere verloop van zijn herstel niet te ver vooruit kijken. ‘We bekijken van dag tot dag hoe het gaat. Op dit moment voel ik me goed. Als ik weer helemaal fit ben, lijkt het me logisch dat ik eerst wedstrijdritme op ga doen bij Jong Feyenoord, voordat ik echt weer inzetbaar ben.’

Voor de aanvallers stond donderdag na afloop van een groot positiespel een afwerkvorm op het programma, waarvoor trainers Gaston Taument en Roy Makaay aansloten op het trainingsveld. Voor de aanwinsten Graziano Pellè en Wesley Verhoek was de oefening een eerste kennismaking met de twee voormalige aanvallers van Feyenoord.

Pellè maakte direct indruk op de twee trainers en op de tientallen supporters langs de kant van het veld. De spits schoot de eerste de beste voorzet die hij vanaf de rechterkant kreeg onberispelijk binnen.

Feyenoord werkt vrijdag de afsluitende training af, in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle die zaterdag om 20.45 uur wordt gespeeld. De training van vrijdag is besloten en dus niet toegankelijk voor publiek en pers.

Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle, waarin Graziano Pellè en Wesley Verhoek hun debuut kunnen maken, zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop en om direct tickets te bestellen op www.feyenoord.nl/tickets.