Fanshop
Fanshop

Ben Wijnstekers opent nieuwe Bibliotheek Feijenoord

Ben Wijnstekers heeft zaterdag de nieuwe Bibliotheek Feijenoord aan het Sandelingenplein in Rotterdam-Zuid geopend. Voorafgaand aan de officiële opening, die werd bijgewoond door zo’n vijftig genodigden, had Wijnstekers de biografie van Coen Moulijn overhandigd aan de directeur van de nieuwe bibliotheek. De opening van de bibliotheek maakt onderdeel uit van het project Scoren op Zuid, waarin educatie wordt gestimuleerd.
Wijnstekers verrichtte de openingshandeling door een grote voetbal van piepschuim kapot te slaan, waarna de genodigden naar binnen konden om gebruik te maken van de faciliteiten van de bibliotheek. Ook werd Wijnstekers nog ondervraagd door de ‘Biebkids’, die hem met enkele originele vragen het vuur aan de schenen legden. Zo werd onder meer gevraagd of hij ooit wil deelnemen aan het televisieprogramma Expeditie Robinson, waarop Wijnstekers bevestigend antwoordde.
 
Voor de aanwezige jeugd was er nog een wedstrijd bal hooghouden. De winnaar hiervan ging uiteindelijk naar huis met een gesigneerde Feyenoord-bal.