Doelpuntloos gelijkspel Jong Feyenoord/Excelsior

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. Nadat de eerste vier wedstrijden van dit seizoen in Poule B van de Beloftencompetitie allemaal winnend werden afgesloten, eindigde het duel met Jong Willem II in Tilburg in een doelpuntloos gelijkspel.
Omdat Ronald Graafland vlak voor de aftrap lichte klachten had en coach Giovanni van Bronckhorst geen risico wilde nemen met de keeper, nam jeugdkeeper Michel Franken plaats onder de lat bij de beloften. De doelman deed dit naar behoren en hield zijn ploeg met name in de laatste twintig minuten enkele keren op de been met prima reddingen.

Aan de kant van Jong Feyenoord/Excelsior ontpopte Omar Elabdellaoui zich tot gevaarlijkste man. De Noorse aanvaller kreeg verschillende kansen, maar vond telkens weer de doelman van de thuisploeg op zijn weg.

Van Bronckhorst concludeerde na afloop dat 0-0 een terechte uitslag was. ‘We hadden vandaag kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen’, zei de coach. ‘We gingen de laatste twintig minuten vol voor de winst, maar daardoor gaven we achterin ruimtes weg en kon Willem II ook nog gevaarlijk worden. Ik ben tevreden over de instelling en de gretigheid waarmee we hebben gevoetbald, maar we zijn te slordig omgegaan met de kansen die we kregen.’

Jong Willem II – Jong Feyenoord/Excelsior 0-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Franken; Mokotjo, Ramsteijn, Scholten (60’ Gomez Nieto), Kongolo (84’ Derks); Berkvens, Achahbar, Vilhena; Fernandez, Soolsma en Elabdellaoui.