Feyenoord A1 wint in Breda van NAC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-4 gewonnen. A2 speelde ook een uitwedstrijd maar kreeg binnen een paar minuten het deksel op de neus tegen Fortuna Sittard, in Limburg werd het 5-2. B1 won op Varkenoord de topper tegen Ajax met 3-2 door een doelpunt in de laatste minuut. Ook B2 speelde thuis een topwedstrijd, het team van Gaston Taument won overtuigend met 4-1 van PSV. C1 won de bekerwedstrijd van NEC/Oss ruim met 1-5 en C2 won de verre uitwedstrijd tegen VVV/Helmond ondanks een korte voorbereiding met 0-4.
FEYENOORD A1 WINT DIK VERDIEND VAN NAC BREDA

A1 heeft in Breda eenvoudig met 2-4 gewonnen van NAC. De ploeg van trainer Damiën Hertog kon zichzelf alleen verwijten dat de score niet hoger was uitgevallen. ‘Maar we hebben niet met samengeknepen billen op de bank gezeten’, aldus de trainer.

Na twintig minuten kwam A1 op voorsprong door een doelpunt van verdediger Lucas Woudenberg. Twee minuten later was de marge al twee, toen Jean-Paul Boëtius het volgende Feyenoord-doelpunt kon binnen schieten. ‘Daarna kregen we kansen genoeg om de score verder uit te breiden, dat is het enige kritiekpunt dat ik op de jongens kan hebben’, zei Hertog.

‘Ik was nieuwsgierig naar hoe we het vandaag zouden oppakken tegen NAC’, vervolgde de trainer, die vorige week zijn ploeg een gebrek aan inzet verweet. ‘Het is knap dat ze binnen een week zichzelf zo goed herstellen. Ik heb na afloop ook meteen mijn complimenten aan de jongens gegeven. Dit was een goede overwinning.’

NAC Breda A1 – Feyenoord A1 2-4
23’0-1 Lucas Woudenberg
25’ 0-2 Jean-Paul Boëtius
46’ 1-2
48’ 1-3 Wessel Dammers
88’ 2-3
89’ 2-4 Daniel Furtado Oliveira

Opstelling Feyenoord A1: Franken; Cabral, Van Beek, Dekkers, Woudenberg; Thong, Knoester, Sleegers; Boëtius, Karsdorp (84’ Oliveira) en Dammers (75’ Tichem).

RUIM VERLIES VOOR A2 BIJ FORTUNA SITTARD

Feyenoord A2 heeft de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard met 5-2 verloren. A2 kwam nog wel op voorsprong door een goede goal van Gerson Pisas, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd liep de score uiteindelijk nog hoog op in het voordeel van de thuisploeg.

‘Vaak komen wij in de tweede helft sterker uit de kleedkamer omdat we dan verse wissels in kunnen brengen’, zei trainer Jan Gösgens. ‘In die periode maakten we via Junior Albertus ook de verdiende gelijkmaker en had ik het gevoel dat we door konden stoten.’

Het liep echter anders. Vlak na de onverwachte 3-2 kreeg Fortuna een strafschop, nadat Mike van der Ruit zijn directe tegenstander vloerde in het strafschopgebied. Gösgens: ‘Maar al met al is het wel een terechte nederlaag. Fortuna was simpelweg net iets beter.’

Fortuna Sittard A1 – Feyenoord A2 5-2
15’ 0-1 Gerson Pisas
25’ 1-1
44’ 2-1
61’ 2-2 Junior Albertus
75’ 3-2
77’ 4-2
89’ 5-2

Opstelling Feyenoord A2: De Fokkert; Van der Ruit, Houben (73’ Ossevoort), Blijham, Hardeveld; Stolk (66’ Da Silva), Belic (45’ Kassels), Elst; Obiango, Robinson (60’ Driebergen) en Pisas (50’ Albertus).

B1 WINT DE TOPPER IN BLESSURETIJD VAN AJAX

In de zevende minuut van de blessuretijd heeft B1 de topper tegen Ajax alsnog weten te winnen. Vanaf de gelijkmaker stond de ploeg van trainer Cor Adriaanse vooral onder druk, maar wist in extremis alsnog de drie punten op Varkenoord te houden, doordat invaller Caner Yalamoglu de bal keihard in de kruising schoot.

‘De ontlading was groot’, zei Adriaanse na afloop. ‘We vinden het met zijn allen natuurlijk een prachtige overwinning, maar als trainer kijk je ook naar het geheel. We begonnen goed, maar nadat Ajax na een uur de stand gelijk had getrokken hebben we vooral verdedigd en was ik met één punt ook al blij geweest. We verloren de grip die we voor die tijd wel hadden. Maar uiteindelijk viel het kwartje gelukkig onze kant op.’

Voor B1 staat volgende week opnieuw een bijzondere wedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg namelijk de Rotterdamse derby tegen Sparta.

Feyenoord B1 – Ajax B1 3-2
6’ 0-1
17’ 1-1 Oussama Idrissi
36’ 2-1 Oussama Idrissi
56’ 2-2
87’ 3-2 Caner Yalamoglu
Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, James, Kingsale, Gronsveld; De Vos (72’ Van der Pijl), Nieuwkoop (79’ El Baad), Slabbekoorn (87’ Racaj); Klooster, Idrissi (69’ Yalamoglu) en Manusama (61’ Van der Struis).

B2 THUIS VEEL STERKER DAN PSV

Met goed positiespel heeft B2 de topper tegen PSV met 4-1 weten te winnen. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam op Varkenoord goed uit de startblokken en wist in een open wedstrijd veel kansen te creëren.

‘Ik ben heel tevreden over deze prestatie. We kwamen via de zijkanten een aantal keer gevaarlijk door en we zijn steeds blijven voetballen. Ik kan de jongens alleen verwijten dat we er maar vier hebben gescoord. We hadden nog wel meer doelpunten kunnen maken’, aldus Taument.

Na een uur goed veldspel sloop er gemakzucht in de ploeg waardoor PSV nog de eer kon redden, maar de overwinning kwam na de 2-0 van Gustavo Hamer niet in gevaar. Taument: ‘Het was vandaag een mooi affiche en we hebben het geweldig opgepakt.’

Feyenoord B2 – PSV B2 4-1
21’ 1-0 Jari Schuurman
36’ 2-0 Gustavo Hamer
50’ 3-0 Jessie Proost
55’ 4-0 Mohammed El Hankouri
67’ 4-1

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Hammouti, Koomen, Verdonk (70’ Groos), Absalem; Schuurman, Van Haaren, Hamer (55’ Van der Meer); De Hoedt (50’ El Hankouri), De Jesus (60’ Korporaal) en Proost.

C1 WINT BEKERWEDSTRIJD RUIM VAN NEC/OSS

C1 heeft de bekerwedstrijd op bezoek bij NEC/OSS met 1-5 gewonnen. Door de zege heeft de ploeg van Roy Makaay nu twee van de drie poulewedstijden winnend afgesloten.  ‘Als je in een uitwedstrijd vijf doelpunten maakt kan je alleen maar tevreden zijn’, aldus Makaay.

De eerste twintig minuten was C1 heer en meester en waren er volop kansen op een hogere score. ‘’Daarna vielen we een stuk terug, maar dat kan gebeuren met jonge jongens. Dat was een goed leermoment voor hen. Wanneer ze uit de positie lopen, voetballen ze meteen een stuk minder en slordiger. Later in de wedstrijd hebben ze het zelf rechtgetrokken en ging het weer lopen. Al met al ben ik zeer tevreden over vandaag.’

NEC/Oss C1 – Feyenoord C1 1-5
6’ 0-1 Ronaldo Schippers
8’ 0-2 Nigel Robertha
28’ 1-2
50’ 1-3 Nigel Robertha
54’ 1-4 Rodney Kongolo
69’ 1-5 Bart Sinteur

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Bijl (61’ Fernandes), Sinteur, Knoester, De Sterke (36’ Elsmensdorp); Kongolo, Smulder (36’ Roffelsen), Janga; Tilborg (36’ Anez), Schippers (50’ Mettendaf) en Robertha.

C2 MET 4-0 LANGS VVV/HELMOND SPORT

Feyenoord C2 heeft een dik verdiende ruime overwinning op bezoek bij VVV/Helmond Sport geboekt. Ondanks een slechte voorbereiding - pech onderweg zorgde er voor dat de spelers slechts tien minuten een warming-up konden doen - werd het 0-4.

‘We hebben verzorgd gespeeld en onszelf ook beloond met doelpunten’, zei een tevreden Rob Kurvers over zijn ploeg. ‘Er was rust in het veld en we hebben uitstekende doelpunten gemaakt. De spelers hebben zich ondanks de korte voorbereiding echt heel goed opgesteld. Een knappe prestatie.’

VVV/Helmond Sport – Feyenoord C2 0-4
5’ 0-1 Boyd Reith
22’ 0-2 Jeremy van Mullem
38’ 0-3 Jeremy van Mullem
62’ 0-4 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van Eijck, Van Hagen, Van den Ende, Luijkx (45’ Malacia); Van Mullem, Wehrman, Van Wetten (60’ Kubilinskas); Bibuljica, Reith (45’ Vente) en Chong.