Van Bronckhorst: ‘De instelling van de ploeg was fantastisch’

Coach Giovanni van Bronckhorst was maandagavond uiteraard blij met de 4-1 overwinning van Jong Feyenoord/Excelsior op Jong ADO Den Haag, maar vooral de manier waarop de zege tot stand was gekomen stemde hem tevreden. ‘Ik heb de ploeg na afloop gecomplimenteerd met de fantastische instelling’, zei Van Bronckhorst, die op Varkenoord slechts over drie spelers uit de A-selectie kon beschikken en daardoor een beroep moest doen op spelers uit diverse jeugdelftallen. ‘Mede daarom is dit een heel mooie overwinning.’
Van Bronckhorst zag dat zijn elftal met name via de tegenaanval levensgevaarlijk was. ‘We hadden voorafgaand aan het duel afgesproken dat we compact zouden spelen, om via de counter de aanval te zoeken’, zei de trainer. ‘Dat kwam er voor rust een aantal keer goed uit en daardoor kwamen we ook op een 2-0 voorsprong. Ik ben heel trots op de manier waarop de jongens dat uitgevoerd hebben, zeker omdat de meesten amper met elkaar hebben samengespeeld. Door die goals was de wedstrijd beslist, zeker omdat zij met tien man kwamen te staan.’

Jong Feyenoord/Excelsior bleef na rust vooruit voetballen, waardoor de score uiteindelijk opliep naar 4-1. ‘Ook in de tweede helft straalde de wil om te winnen van het elftal af’, zei Van Bronckhorst, die nog een compliment uitdeelde aan Omar Elabdellaoui. ‘Met zijn snelheid was hij erg dreigend en hij maakte bovendien een prima doelpunt. Jammer dat we die onnodige tegentreffer nog incasseerden, maar al met al kan ik niet anders dan zeer tevreden zijn met het resultaat van vanavond.’