Fanshop
Fanshop

Feyenoord kraakt N.E.C. in slotminuut verlenging

Feyenoord heeft woensdag via een spectaculaire overwinning op N.E.C. de derde ronde van het bekertoernooi bereikt. De ploeg keek al in de eerste minuut van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar kwam kort voor rust op gelijke hoogte via Terence Kongolo. De tweede helft wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, waarbij de treffer van Feyenoord op naam kwam van Sekou Cissé. De beslissing viel uiteindelijk in de slotminuut van de verlenging, toen Lex Immers voor een enorme ontlading zorgde door het winnende doelpunt te maken.

Feyenoord raakte allerminst van slag door de valse start die de ploeg in het Goffert Stadion beleefde. N.E.C verdiende kort na het eerste fluitsignaal een vrije trap, die vanaf de linkerkant van het veld voor het doel werd geslingerd. Pavel Cmovs kopte in, waarna de bal het hoofd van Kongolo raakte. De ongelukkige verdediger, die de geblesseerde Joris Mathijsen verving, zag de bal vervolgens met een boog over doelman Lamprou in de verre hoek van het doel verdwijnen.

Kongolo bleek totaal niet uit het veld geslagen door zijn snelle eigen doelpunt, want de jonge verdediger herstelde zich uitstekend. De jeugdinternational speelde zeer degelijk en bekroonde zijn goede spel op slag van rust met de meer dan verdiende gelijkmaker, door een afstandschot van Daryl Janmaat op fraaie wijze achter zijn standbeen langs te verlengen: 1-1.

Dat doelpunt kwam als een bevrijding voor Feyenoord. De ploeg had in de eerste helft weliswaar een groot overwicht tegen een zeer defensief ingesteld N.E.C., maar creëerde te weinig grote kansen. Dat kwam mede doordat zowel Ruud Vormer als Kelvin Leerdam juist op het moment dat zij de bal voor het binnenschieten hadden, werd gevloerd in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Pol van Boekel zag er beide keren geen strafschop in.De gelijkmaker van Kongolo bood Feyenoord het vertrouwen om na rust op dezelfde weg verder te gaan. De gretigheid waarmee in de eerste helft werd gespeeld kreeg een passend vervolg, met opnieuw een overwicht als resultaat. Dat de ploeg na een uur spelen op voorsprong kwam via Cissé, was om die reden ook meer dan verdiend. De aanvaller kon de bal bij de tweede paal binnen tikken, na een uitstekende voorzet vanaf rechts van Ruben Schaken.N.E.C.-trainer Alex Pastoor greep direct na de treffer in door met Leroy George een extra aanvaller in te brengen. De wijziging had vrijwel gelijk resultaat, want de invaller zorgde binnen een minuut na het doelpunt van Cissé opnieuw voor een gelijke stand, door van dichtbij raak te koppen uit een voorzet vanaf de linkerkant.

Het doelpunt was het begin van een gelijk opgaand laatste half uur van de reguliere speeltijd, waarin beide ploegen met volle overgave op de aanval speelden, maar desondanks geen serieus gevaar wisten te stichten. Zodoende moest de beslissing in de wedstrijd vallen na verlenging.

Feyenoord hield het tijdens die verlenging zeer lang spannend. Terwijl de supporters al bijna rekenden op een strafschoppenserie, viel de beslissing in de slotminuut van de tweede helft. Na een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant van Miquel Nelom, kon Fernandez de bal met zijn hoofd terugleggen. Immers twijfelde vervolgens geen moment en schoot loeihard in het dak van het doel. Daarmee zorgde hij voor een enorme ontlading bij heel Feyenoord. Nog geen minuut later blies scheidsrechter Van Boekel het eindsignaal.N.E.C. – Feyenoord 2-3 (n.v.)
Scoreverloop:

1’ 1-0 Kongolo (e.d.)
43’ 1-1 Kongolo
59’ 1-2 Cissé
60’ 2-2 George
120’ 2-3 Immers

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Cmovs (N.E.C.)

Opstellingen:
N.E.C.:
Babos; Will, Van Eijden, Cmovs, Breuer; Sno, Roorda (59’ George), Koolwijk (80’ Palsson), Foor, Platje en Rieks (109’ Ten Voorde).
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Kongolo, Martins Indi, Nelom; Vormer, Immers, Leerdam; Schaken (99’ Verhoek), Pellè en Cissé (81’ Fernandez).