Immers: ‘Natuurlijk kwam er wat los’

Toen Lex Immers woensdag na 120 minuten voetbal de bal plotseling voor zijn voeten terugvond, aarzelde de middenvelder geen moment. Nadat Guyon Fernandez een voorzet van Miquel Nelom terug had gekopt, zette hij zijn voet achter de bal en schoot die keihard in het dak van het doel. ‘Natuurlijk kwam er op dat moment wat los’, vertelde Immers, die met zijn doelpunt voorkwam dat een strafschoppenserie uitkomst moest brengen in de wedstrijd tegen N.E.C.. ‘Het is heel lekker om op zo’n moment de winnende te maken.’
Hoewel Feyenoord tegen N.E.C. al in de eerste minuut op achterstand kwam, had Immers in het veld geen moment het idee dat het een vervelende avond zou worden. Dat had alles te maken met de manier waarop Feyenoord in Nijmegen voor de dag kwam. ‘Voor mijn gevoel hadden wij recht op de overwinning’, zei Immers. ‘Het was alleen jammer dat we na de 1-2 veel te snel weer een doelpunt tegen kregen.’

De overwinning op N.E.C. voelde extra goed, vanwege de nederlaag die Feyenoord afgelopen zondag leed tegen PSV. ‘We moeten nu weer vooruit kijken’, besloot Immers woensdag. ‘Ik kijk niet meer terug naar die wedstrijd, want zaterdag wacht alweer een nieuw duel met N.E.C.. Terugkijken heeft geen zin. Ik moet mijn voeten laten spreken.’