Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Pellè: ‘Ik hou van de Nederlandse mentaliteit’

Zijn overgang naar Feyenoord betekende voor Graziano Pellè een terugkeer naar Nederland, nadat hij het afgelopen seizoen in Italië voetbalde. Volgens de spits voelt het goed om terug te zijn, zo vertelt hij deze maand in Feyenoord Magazine. ‘Als in Nederland het klimaat wat beter was geweest, was het voor iedereen een fantastisch land’, zegt hij. ‘Zelf hou ik vooral van de mentaliteit van de mensen hier. Er is veel respect voor iedereen.’
Dat respect miste hij nog wel eens in Italië. Met name in het zuiden van zijn geboorteland kunnen profvoetballers nauwelijks de straat op, weet hij. ‘In Nederland zijn de supporters op de dag van de wedstrijd heel fanatiek, in Italië zijn de supporters elke dag fanatiek. Supporters en de media maken zich in Italië nog veel drukker om het voetbal dan hier. Als je in Italië goed speelt hoef je in restaurants of winkels niet te betalen, maar als je slecht speelt bekrassen ze je auto. Zo gaat het altijd op en neer. Soms is dat mooi om mee te maken als voetballer, maar het kan ook te veel worden. Ik kan er niet goed tegen als er geen respect voor je is. In Italië is het respect er niet altijd.’

Het volledige interview met Graziano Pellè, waarin hij onder meer ook vertelt over zijn doelen voor dit seizoen, is deze maand te lezen in Feyenoord Magazine. Het officiële clubmagazine valt deze week op de mat bij alle leden van Het Legioen en is daarnaast in de winkel verkrijgbaar voor 3,99 euro.

Naast het interview met Pellè komt in het nieuwe clubmagazine ook Omar Elabdellaoui uitgebreid aan het woord. De aanvaller vertelt over zijn eerste weken in De Kuip en de ambities die hij heeft bij Feyenoord. Daarnaast is er in het clubmagazine een uitgebreid interview te lezen met rapper Winne, die sinds dit seizoen een van de ambassadeurs is van de Feyenoord Foundation.

Verder in het nieuwe Feyenoord Magazine: een bezoek aan oud-spits Hans Venneker, tien vragen aan Jan van Merwijk over het nieuwe stadion, een reportage over de persdag op Varkenoord, Willem van Hanegem over Jordy Clasie en de rubriek ‘Inkoppers’ met assistent-trainer Jean-Paul van Gastel. Uiteraard is er ook plaats voor de columns van Jan Boskamp, Gerard Meijer en Vincent Bijlo.