Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Koeman blij met bekerloting

Nadat Feyenoord in de tweede ronde van de KNVB beker had afgerekend met N.E.C. werd de ploeg donderdagavond tijdens de loting voor de derde ronde gekoppeld aan Xerxes DZB. Hiermee staat er voor Feyenoord een echte stadsderby op het programma tegen de Rotterdamse amateurvereniging, waar clubiconen als Coen Moulijn en Willem van Hanegem in het verleden voor uitkwamen. Trainer Ronald Koeman is tevreden met de uitkomst van de bekerloting. ‘Vooral voor Xerxes DZB is dit fantastisch’, reageerde de oefenmeester vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip.
Ook voor zijn eigen ploeg zag Koeman louter voordelen na de loting. ‘Het is mooi dat er in het bekertoernooi een Rotterdamse derby op het programma staat. Ook is het voor ons lekker dichtbij. Ik kan me goed voorstellen dat deze wedstrijd met name bij hen nu al heel erg leeft. Voor ons is dat anders, aangezien het duel pas over een aantal weken wordt gespeeld en er in de tussentijd voor ons nog zeer belangrijke wedstrijden op het programma staan. Ik denk dat wij een goede kans maken om verder te komen.’

Xerxes DZB speelt haar thuiswedstrijden op het Sportpark Faas Wilkes aan de oostkant van Rotterdam. Op dit moment komen de Rotterdammers uit in de hoofdklasse B. De band tussen Feyenoord en Xerxes DZB gaat al decennia terug. In het verleden kwamen clubiconen als Coen Moulijn, Willem van Hanegem en Eddy Treijtel uit voor de Rotterdamse amateurvereniging, die tot 1967 uitkwam in het betaalde voetbal.