Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Forse boetes voor Feyenoord

De UEFA heeft Feyenoord boetes opgelegd vanwege gebeurtenissen rond zowel de thuis- als de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League. Hoewel bij beide wedstrijden de sfeer in het stadion fantastisch was, heeft zich een aantal incidenten voorgedaan welke ertoe hebben geleid dat Feyenoord boetes opgelegd heeft gekregen.
Feyenoord krijgt een boete van 10.000 euro voor een spandoek met de tekst ‘UEFA Mafia’ dat te zien was in het bezoekersvak tijdens de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Alhoewel de tekst wellicht onschuldig en ludiek lijkt is dit voor de UEFA ontoelaatbaar. Daarnaast heeft Feyenoord een boete opgelegd gekregen van 20.000 euro naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev, vanwege het afsteken van vuurwerk en het gooien van verschillende voorwerpen op het veld.

Feyenoord betreurt deze incidenten ten zeerste, te meer omdat de supporters bij beide wedstrijden zorgden voor een fantastische sfeer. De club wenst nogmaals te benadrukken dat Feyenoord hiermee in diskrediet wordt gebracht. Feyenoord zal proberen om de boetes te verhalen op de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zoals dat al vaker is gelukt.

Naast de boetes van de UEFA heeft Feyenoord ook een boete opgelegd gekregen door de KNVB van 7.500 euro, naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op 18 augustus van dit jaar. De boete wordt opgelegd vanwege spreekkoren die tijdens het duel te horen waren, gericht aan de scheidsrechter. Ook hiervoor geldt dat zowel de Feyenoord Supporters Vereniging als de club afstand nemen van dergelijk gedrag. Met klem wordt opgeroepen om in het belang van de club, af te zien van spreekkoren.