Gelijkspel A2 in derby tegen Excelsior

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior A1 met 3-3 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Jan Gösgens kwam in de stadsderby tot drie keer toe op voorsprong, maar de bezoekers kwamen even zo vaak weer terug in de wedstrijd. B1 mocht op bezoek bij Sparta Rotterdam en won daar met 1-3, terwijl B2 op bezoek bij Groningen/Cambuur met 0-2 verloor. Trainer Roy Makaay mocht met zijn C1 ook de derby spelen tegen Sparta Rotterdam en won thuis met 5-2, waar C2 ondanks het goede spel nipt met 0-1 verloor van Willem II/RKC. Feyenoord A1 speelde vrijdagavond al tegen Ajax A1. De ploeg van trainer Damien Hertog wist die wedstrijd met 4-1 te winnen.
MATIG DUEL LEVERT A2 EEN PUNT OP TEGEN EXCELSIOR

In een slechte wedstrijd van beide kanten is Feyenoord A2 niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel tegen stadgenoot Excelsior. ‘Ik kan er lang of kort over praten, maar het was gewoon een foutenfestival dat geen winnaar verdiende’, zei trainer Jan Gösgens na afloop.

Ryan Elst wist zich twee keer met een doelpunt te onderscheiden. Vooral zijn tweede doelpunt, een knal van twintig meter na een goede aanvalsopbouw, mocht er zijn.

Gösgens: ‘Het was een derby, dus er was wel wat rivaliteit onderling, maar het was een keurige wedstrijd. Het wilde alleen niet lukken vandaag.’ Feyenoord kwam drie keer op voorsprong, maar was niet in staat de voorsprong vast te houden. Gösgens: ‘Het was een complete offday van onze kant. Volgende week gaan we weer op zoek naar een betere wedstrijd en ook een beter resultaat.’

Feyenoord A2 – Excelsior A1 3-3
12’ 1-0 Randy Elst
15’ 1-1
23’ 2-1 Brandon Robinson
24’ 2-2
36’ 3-2 Randy Elst
46’ 3-3

Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Korporaal, Houben, Hardeveld, Go (60’ Ossevoort); Kassels, Elst (76’ Belic), Stolk (45’ Obiango); Albertus, Robinson en Driebergen.

B1 WINT VERDIEND VAN SPARTA IN ROTTERDAMSE DERBY

Feyenoord B1 heeft zaterdag Sparta Rotterdam B1 verslagen. In Rotterdam-West werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. ‘We hadden, zeker in de eerste helft, meer doelpunten kunnen maken’, zei de trainer. ‘Maar de derby van Sparta met 1-3 winnen is een goede prestatie.’

De eerste helft was B1 duidelijk de sterkere partij tegen Sparta. ‘We speelden de bal goed rond, kwamen door over de zijkanten en kregen voldoende mogelijkheden om vaker te scoren’, zei Adriaanse na afloop van de wedstrijd. B1 kwam al op voorsprong doordat Marlon Slabbekoorn een voorzet van Milton Klooster op waarde schatte en bij de tweede paal kon binnentikken.

Feyenoord bracht zichzelf in de tweede helft nog enigszins in de problemen door veel duels te verliezen en uit de positie te lopen. Sparta profiteerde eenmaal, waarna opnieuw Marlon Slabbekoorn in blessuretijd de wedstrijd definitief besliste. ‘Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was vandaag te groot’, vond Adriaanse. ‘Daar gaan we komende week aan werken.’

Sparta Rotterdam B1 – Feyenoord B1 1-3
4’ 0-1 Marlon Slabbekoorn
32’ 0-2 Oussama Idrissi
44’ 1-2
80’ 1-3 Marlon Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Knoester, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos (60’ El Baad), Slabbekoorn; Klooster, Idrissi (76’ Van der Struis) en Manusama (62’ Van der Pijl).

B2 LIJDT ONNODIGE NEDERLAAG IN GRONINGEN

Feyenoord B2 heeft de verre uitwedstrijd bij Groningen/Cambuur met 2-0 verloren. Na een slechte eerste helft, waarin alle doelpunten van de noordelingen vielen, herstelde de ploeg van trainer Gaston Taument zich knap, maar wist niet meer tot scoren te komen.

‘Een onnodige nederlaag’, aldus Taument. ‘We speelden bij vlagen nog wel redelijk, maar we kwamen gewoon te kort in de duels. De afstanden tussen de spelers was te groot. Door twee communicatiefouten kwamen we onnodig achter.’

B2 kwam na rust een stuk gretiger uit de kleedkamer en kreeg kansen op meerdere doelpunten, maar de doelman was keer op keer een te grote sta-in-de-weg voor de Feyenoord-aanvallers. Taument: ‘We hebben ook nog de paal en lat geraakt. Ik vond ons echt heel dominant spelen de tweede helft en een gelijkspel zat er zeker in. We konden alleen net niet tot scoren komen. Op basis van de tweede helft moet ik de jongens een klein compliment maken, we hebben toen echt de wedstrijd in handen gehad. Het is dan jammer dat je jezelf niet kunt belonen.’

Groningen/Cambuur B2 – Feyenoord B2 2-0
3’ 1-0
27’ 2-0

Opstelling Feyenoord B2: Van der Mast; Rietkerk (41’ Groos), Koomen, Verdonk, Absalem; Korporaal (41’ Hamer), Van Haaren, Van der Meer; Proost (55’ Hammouti), El Hankouri (41’ Schuurman) en De Jesus.

FEYENOORD C1 MET GROTE CIJFERS LANGS SPARTA

Feyenoord C1 heeft de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Sparta overtuigend met 5-2 gewonnen. Trainer Roy Makaay was erg te spreken over de vechtlust van zijn ploeg, die binnen tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan keek.

‘Na de openingsgoal, wat een foutje van onze kant was, hebben de jongens zich geweldig herpakt en letterlijk kans op kans gecreëerd. Als je dat kunt in een lastige wedstrijd die een derby altijd is, is dat gewoon heel goed’, zei een tevreden Makaay na afloop van de wedstrijd. ‘We kunnen alleen nog veel meer doelpunten maken, maar dat is al een aantal weken aan de gang.’

De 4-2 van Rodney Kongolo was het mooiste doelpunt van de middag. Hij rondde beheerst af na een slalom langs een aantal verdedigers.
Met vertrouwen uit deze wedstrijd reist C1 volgende week af naar het verre Limburg voor de wedstrijd tegen MVV. ‘Laten we hopen dat we daar ook zo goed spelen, anders wordt het een lange weg terug’, besloot Makaay.

Feyenoord C1 – Sparta Rotterdam C1 5-2
9’ 0-1
18’ 1-1 Rodney Kongolo
19’ 1-2
34’ 2-2 Nigel Robertha
36’ 3-2 Shurendo Janga
43’ 4-2 Rodney Kongolo
57’ 5-2 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo (63’ De Sterke), Smulder (61’ Roffelsen), Janga; Fernandes (55’ Tilborg), Schippers (36’ Anez) en Robertha (36’ Mettendaf).

ONVERDIENDE NEDERLAAG VOOR C2 TEGEN WILLEM II/RKC

Feyenoord C2 heeft een onterechte nederlaag geleden tegen Willem II/RKC. In Rotterdam werd het 0-1 voor de bezoekers. C2 speelde een goede wedstrijd, maar kon de kansen niet in doelpunten omzetten.
‘We hadden rust in de ploeg, zetten goed druk op de bal. We speelden echt een prima wedstrijd’, aldus trainer Rob Kurvers. ‘We speelden net zoals de afgelopen weken verzorgd voetbal, tegen een sterke tegenstander. Het is dan jammer dat je de deksel op de neus krijgt. Dit is wel een zure nederlaag.’

Het enigste gevaarlijke moment voor de bezoekers leverde ook direct een doelpunt op. Een vrije trap vlak na rust die in één keer werd binnen geschoten betekende de beslissing. Kurvers: ‘We hebben onszelf tekort gedaan in score, maar qua voetbal ben ik erg tevreden.’

Feyenoord C2 – Willem II/RKC C2 0-1
38’ 0-1

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van den Ende, Van Hagen, Sonneveld, Van Eijck; Wehrman, Van Wetten, Kubilinskas (63’ Van Mullem); Reith (60’ Bibuljica), Vente en Chong.