Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Schaken voor het eerst in selectie Nederlands elftal

Ruben Schaken is voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller, die wel al twee keer tot de voorselectie behoorde, kan daarmee in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenie zijn officiële debuut maken voor Oranje. Ook Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi ontvingen een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal, waarmee Feyenoord gedeeld hofleverancier is van de definitieve selectie van het Nederlands elftal.
De oud-Feyenoorders Ron Vlaar, Dirk Kuijt en Robin van Persie behoren eveneens tot de 20-koppige selectie, waarin Jordy Clasie ontbreekt. De middenvelder is opgenomen in de selectie van Jong Oranje, waar hij volgens Van Gaal een belangrijke rol vervult.

Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 12 oktober om 20.30 uur in De Kuip tegen Andorra, waarna op dinsdag 16 oktober om 21.00 uur lokale tijd de uitwedstrijd tegen Roemenie op het programma staat. In de WK-kwalificatieronde bezet Oranje momenteel de tweede plaats in groep D, met zes punten uit twee gespeelde wedstrijden.