Martins Indi: ‘De ploeg heeft karakter getoond’

Toen Bruno Martins Indi tijdens de interland van het Nederlands elftal tegen Turkije na een doelpunt van Oranje uit blijdschap in de armen van bondscoach Louis van Gaal sprong, verloor deze daarbij zijn evenwicht. Toch besloot de fysiek sterke verdediger de actie nog eens dunnetjes over te doen, toen hij in de Euroborg vlak voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. Martins Indi sprong daarop in de armen van trainer Ronald Koeman, wat alles zei over zijn blijdschap vanwege het behaalde gelijkspel. ‘De ploeg heeft karakter getoond’, zei Martins Indi na afloop van het in 2-2 geëindigde duel.
Feyenoord kreeg in de negentigste minuut halverwege de helft van de thuisploeg een vrije trap mee, waarop Martins Indi FC Groningen-aanvaller David Texeira mee terug zag gaan. ‘Daarom besloot ik aan assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst te vragen of ik mee naar voren mocht’, vertelde de verdediger. ‘Omdat zij kopsterke verdedigers hebben, focuste ik me op de afvallende bal. Die viel vervolgens voor mijn voeten, waarna ik niet aarzelde en de bal in één keer in de hoek schoot.’

Martins Indi bekende dat hij tot dat moment niet zoveel geloof meer had in een goed resultaat. ‘Omdat FC Groningen de kansen op 3-1 niet benutte, bleven we in de wedstrijd. Maar we creëerden weinig kansen, waardoor het geloof bij ons steeds minder werd. Dat we toch nog gelijk maakten, is voor deze groep in mentaal opzicht heel belangrijk. De ploeg heeft karakter getoond.’

Volgens Martins Indi herstelde het elftal zich daarmee van een ongelukkige eerste helft. ‘Met de rode kaart voor Terence Kongolo en de tegentreffer op slag van rust zat het niet mee, maar we hadden dat ook aan onszelf te wijten. Tijdens de eerste helft verloren we teveel ballen en wonnen we onze duels niet. Daardoor was FC Groningen de betere ploeg, al denk ik dat op basis van de tweede helft dit gelijkspel verdiend is.’