Fanshop
Fanshop

Feyenoord Street League officieel geopend

De Feyenoord Street League is woensdagmiddag op de parkeerplaats voor De Kuip op feestelijke wijze officieel geopend. Nadat Sander de Kramer, ambassadeur van de Feyenoord Foundation, iedereen welkom had geheten, volgde een optreden van de rapformatie Broederliefde. De aanwezige teams werden daarna verdeeld over de opgezette voetbalvelden op het parkeerterrein, waar ze met De Kuip op de achtergrond de eerste oefenwedstrijden tegen elkaar speelden.


De rapformatie Broederliefde verscheen in Feyenoord-shirt op het podium, waar zij tot groot enthousiasme van de kinderen optraden met een tweetal nummers. Zij gaven daarna de microfoon door aan Sander de Kramer, die als ambassadeur van de Feyenoord Foundation de Street League een ‘fantastisch initiatief’ noemde. ‘Er is in de hele wereld geen sport die zo verbroedert als voetbal’, zei De Kramer. ‘De magie van het spelletje zorgt ervoor dat de kinderen met elkaar doelen proberen te bereiken.’De Kramer was tevens van mening dat de Street League motiverend kan werken voor de deelnemers. ‘Je kunt zien dat dit grote evenement zeer professioneel is opgezet. De kinderen hebben beschikking over goede materialen en hebben op een dag als vandaag bovendien uitzicht op De Kuip, een stadion waar ieder kind graag zou willen spelen. Dat kan stimulerend werken.’ De Kramer is van plan om regelmatig aanwezig te zijn op speeldagen van de Street League. ‘Ik ben zelf ook verslaafd aan voetbal en ben heel benieuwd naar deze competitie in de wijken van Rotterdam.’Nadat De Kramer had afgeteld van tien naar nul, floten de scheidsrechters - twee kandidaten van Feyenoord Jobscorer, een ander project van Feyenoord - voor de aftrap van de eerste oefenwedstrijden, waarmee de Street League officieel van start ging. De uit de deelgemeende Feijenoord afkomstige Ahmed, die met zijn team deelneemt aan de competitie, kon niet wachten om de eerste wedstrijd te gaan spelen. ‘Ik heb er heel veel zin in’, vertelde hij. ‘We hebben zelfs een eigen tenue gekregen waarin we dit seizoen kunnen spelen. Ik denk dat we met ons team zeker kans maken om veel wedstrijden te winnen.’Voor de Feyenoord Street League hebben zich in totaal twaalf teams ingeschreven, waarmee het totaal aantal deelnemers op 120 uitkomt. De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken en/of buurten binnen de gemeente Rotterdam, waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team, maar ook om de maatschappelijke doelen. Feyenoord zet zich hiermee in voor de bewoners in de wijken van Rotterdam en wil op die manier haar rol in de samenwerking versterken en vergroten. De Feyenoord Street League zal in eerste instantie worden geïmplementeerd in het project Scoren op Zuid binnen de deelgemeenten Feijenoord en Charlois.

De eerste officiële wedstrijden van de Feyenoord Street League worden aanstaande zondag gespeeld. De competitieduels van de Street League staan gepland op dagen dat het eerste elftal van Feyenoord uit speelt, of geen programma heeft.