Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Kinderen uit Sophia kijken ogen uit in De Kuip

Feyenoord en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hebben afgelopen zaterdag zo’n 25 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis een onvergetelijke dag bezorgd. De kinderen werden in de middag samen met hun broertjes en zusjes opgehaald door een stoet van ambulances en brandweervoertuigen, die met loeiende sirenes vertrok naar De Kuip. Tussendoor werd een stop gemaakt bij de brandweerkazerne Metaalhof.
Op de kazerne konden de kinderen pannenkoeken eten en mochten zelfs een brandje blussen. Hierna werd de tocht vervolgd richting De Kuip, waar hen een gratis rondleiding werd aangeboden door Feyenoord Rondleidingen.

De rondleiding door het stadion had een bijzonder slotstuk. Toen de deelnemende kinderen bij het veld waren aangekomen, waren ze getuige van de spectaculaire landing van een helikopter op de middenstip van het stadion. Dit gebeurt normaal gesproken alleen tijdens de Open Dag van Feyenoord, maar speciaal voor de kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis werd deze traditie middenin het seizoen nog eens herhaald.Feyenoord heeft sinds 2003 een succesvolle samenwerking met het Erasmus MC Sophia. De club probeert op diverse manieren het leven van zieke kinderen op een leuke manier te veraangenamen. De rondleiding van afgelopen zaterdag was hier een voorbeeld van.