Fanshop
Fanshop

Basisschoolleerlingen Overschie krijgen les in De Kuip

De Kuip is de komende weken elke donderdag het decor van een lesdag voor de groepen 7 en/of 8 van diverse basisscholen uit de Rotterdamse deelgemeente Overschie. In het kader van het project Scoren in Noord worden elke donderdag een of meerdere klassen ontvangen in het stadion voor diverse lessen, waarbij de nadruk ligt op een gezonde leefstijl. Groep 7 van basisschool Het Podium was donderdag als eerste klas aan de beurt.
De kinderen van deze klas werden ontvangen in de Giovanni van Bronckhorst Academy, waar de dag van start ging met een les ‘Mijn sport’. De leerlingen gingen hierbij aan de slag met het maken van een presentatie over hun eigen sport of hobby, waarover zij vervolgens aan hun klasgenoten mochten vertellen.
 
Na de les in het leercentrum van De Kuip volgden de kinderen samen met hun docenten een rondleiding in en om het stadion, om Feyenoord en haar geschiedenis nog beter te leren kennen. Na de pauze gingen de kinderen in groepjes naar de Feyenoord Fanshop en het Feyenoord Museum. In de Fanshop leerden zij rekenen met geld, terwijl in het Museum een geschiedenisles werd gegeven.
 
De bijzondere lesdag in De Kuip werd afgesloten met een voetbaltraining van jeugdtrainer Glenn van der Kraan. Hierbij konden de kinderen ervaren op welke manier leeftijdsgenootjes die in de jeugdopleiding van Feyenoord voetballen trainen en wat zij er allemaal voor moeten doen en laten om bij de club te kunnen spelen.
 
Alle klassen die een lesdag in De Kuip volgen, worden door Feyenoord uitgenodigd om later dit seizoen de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, die op 17 maart 2013 wordt gespeeld, te bezoeken. Feyenoord stimuleert met de lesdagen in De Kuip kinderen op het gebied van onderwijs en sport en laat hen daarnaast spelenderwijs kennis maken met de club.