Feyenoord A1 wint dik verdiend van Willem II/RKC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC ruim met 4-1 gewonnen. Ook A2 pakte drie punten. Op bezoek bij Argon maakte Randy Elst het enige doelpunt: 0-1. Feyenoord B2 deelde de punten in de bekerwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV B1. C2 speelde een oefenwedstrijd op bezoek bij SEP, in Delft werd het 1-5 voor de Rotterdammers. B1 en C1 speelden vandaag niet. Na de zaterdagse wedstrijden vertrokken de Feyenoord-trainers naar Barcelona voor een korte stage.
FEYENOORD A1 OVERTUIGEND LANGS WILLEM II/RKC

A1 heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC overtuigend met 4-1 gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog kwam op het eigen Varkenoord nauwelijks in de problemen tegen de Brabanders.

Aanvallers Wessel Dammers en Daniel Furtado Oliveira zetten A1 in de eerste helft op voorsprong, waarna eerst Rick Karsdorp vanaf de penaltystip en daarna wederom Wessel Dammers de overige Rotterdamse doelpunten voor hun rekening namen. Hertog: ‘We hebben vandaag volwassen gespeeld. Er was rust in het veld en verdedigend stonden we ook erg sterk te spelen. Ik ben een zeer tevreden trainer.’

In de slotfase redde Willem II/RKC de eer nog door vanaf elf meter de 4-1 aan te laten tekenen. ‘Maar dat deed niets af aan onze overwinning. Ik ben niet bang geweest dat we vandaag punten zouden verspelen’, aldus Hertog.

Feyenoord A1 – Willem II/RKC 4-1
3’ 1-0 Wessel Dammers
20’ 2-0 Daniel Furtado Oliveira
53’ 3-0 Rick Karsdorp (strafschop)
68’ 4-0 Wessel Dammers
77’ 4-1

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral (45’ Gomez Nieto), Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong, Knoester (75’ Dercks), Karsdorp; Olijfveld (72’ Robinson), Dammers en Oliveira.

A2 BOEKT WELKOME WINST BIJ ARGON

Feyenoord A2 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Argon met 0-1 gewonnen. Randy Elst was met zijn doelpunt de gevierde man aan Rotterdamse kant. ‘Vorig jaar verloren we nog twee keer van Argon, maar nu konden we in de tweede helft de wedstrijd naar ons toe trekken’, zei trainer Jan Gösgens.

A2 stond in het begin van de wedstrijd onder druk en mocht keeper Maarten de Fokkert en de lat dankbaar zijn dat het met 0-0 de rust haalde. Gösgens: ‘Zoals zo vaak dit seizoen waren we de tweede helft van de wedstrijd beter. Nu konden we via een prachtig doelpunt van Randy Elst de wedstrijd openbreken.’ De middenvelder controleerde een lange bal van Mike van der Ruit op zijn borst en zocht vanaf net buiten het strafschopgebied de verre hoek: 0-1.

Gösgens: ‘Daarna had Junior Albertus de 0-2 nog kunnen maken, maar we zijn erg blij met deze drie punten. Op basis van de eerste helft was een gelijkspel terecht geweest, maar ik ben erg tevreden met deze overwinning.’

Argon A1 – Feyenoord A2 0-1
60’ 0-1 Randy Elst

Opstelling Feyenoord A2: De Fokkert; Van der Ruit, Hardeveld, Blijham, Go (75’ Ossevoort); Driebergen, Belic (60’ Da Silva), Elst (70’ Stolk); Thenu (45’ Knegjens), Albertus en Pisas (85’ Houben).

FEYENOORD B2 PAKT PUNT IN BEKERWEDSTRIJD TEGEN VITESSE/AGOVV

Feyenoord B2 heeft een punt overgehouden aan de bekerwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV B1. Op Varkenoord werd het 3-3. De ploeg van trainer Gaston Taument speelde een goede eerste helft. Jari Schuurman en Jordy den Hoedt zette B2 twee keer op voorsprong, maar de ploeg ging toch met 2-2 de rust in.

‘In de eerste helft waren we de betere ploeg’, vond Taument. ‘Na rust zijn we niet echt meer aan voetballen toegekomen en kwamen we fysiek wat in de problemen. Ook niet erg, want Vitesse/AGOVV B1 bestaat uit spelers die een jaar ouder zijn.’

Vlak na rust namen de bezoekers de leiding, maar Calvin Verdonk stelde een kwartier voor tijd een punt veilig voor de Rotterdammers. Volgende week speelt B2 voor de competitie tegen de B2 van de Gelderlanders. Taument: ‘We moeten hen zeker niet onderschatten. Vandaag pakten we een punt tegen B1, volgende week wil ik er drie tegen B2.’

Feyenoord B2 – Vitesse/AGOVV B1 3-3
16’ 1-0 Jari Schuurman
25’ 1-1
27’ 2-1 Jordy den Hoedt
36’ 2-2
50’ 2-3
76’ 3-3 Calvin Verdonk

Opstelling Feyenoord B2: Miazek; Proost, Koomen, Verdonk, Absalem (65’ Van der Meer); Schuurman (60’ Korporaal), Van Haaren, Hamer; Den Hoedt (41’ Franssen), Van der Struis en Van Eijk.

FEYENOORD C2 WINT RUIM IN OEFENPOT TEGEN SEP: 1-5

Ondanks een vroege achterstand heeft Feyenoord C2 de oefenwedstrijd tegen het Delftse SEP met 1-5 gewonnen. Trainer Rob Kurvers zag zijn ploeg goed voetbal spelen. ‘Ik heb veel leuke dingen gezien en de aanvallers hebben zich lekker uit kunnen leven’, zei Kurvers na afloop. ‘Aanvalsopzetten waar we op getraind hebben de afgelopen weken kwamen er vandaag goed uit. Het was een leuke wedstrijd voor mij als trainer om te zien.’

Volgende week speelt C2 in Kralingen de stadsderby tegen Excelsior C2.

SEP C1 – Feyenoord C2 1-5
16’ 1-0
20’ 1-1 Dylan Vente
23’ 1-2 Tahith Chong
26’ 1-3 Boyd Reith
34’ 1-4 Dominykas Kubilinskas
60’ 1-5 Boyd Reith

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van den Ende, Van Hagen (35’ Van Eijck), Wehrmann (35’ Sonneveld), Luijkx; Van Mullem (35’ Van Wetten), Lang, Kubilinskas; Reith, Vente en Chong (35’ Bibuljica).