De Vrij maakt rentree bij gelijkspel beloften

Stefan de Vrij heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Jong Feyenoord/Excelsior in de competitiewedstrijd tegen Jong FC Groningen. De verdediger, die is hersteld van een hamstringblessure, speelde zoals vooraf bepaald alleen de eerste helft van het duel dat eindigde in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Het treffen met Jong FC Groningen was voor Jong Feyenoord/Excelsior de eerste wedstrijd in Divisie A, de competitie met daarin de beste beloftenteams van Nederland.
Jean-Paul Boëtius ontpopte zich in de eerste helft tot gevaarlijkste man aan de zijde van Jong Feyenoord/Excelsior. De aanvaller, die vorige week voor het eerst meetrainde met de A-selectie van trainer Ronald Koeman en debuteerde bij de beloften, was een ware plaag voor verdediger Atilay Batbay, die keer op keer in de achtervolging moest.

Dat de vele rushes van Boëtius niet tot een voorsprong leidden, had deels te maken met de spelopvatting van Jong FC Groningen. Doordat de bezoekers zich bij balverlies massaal terugtrokken op eigen helft, waren de ruimtes voor het doel klein en moest Jong Feyenoord/Excelsior erop gokken dat er een keer een bal goed viel.

Dat leek kort voor rust te gebeuren, nadat Ruud Vormer plaats had genomen achter een hoekschop en de bal precies richting het hoofd van Terence Kongolo stuurde. De verdediger kwam bij de tweede paal boven zijn man uit, maar kopte net over. Drie minuten later was het Tonny Vilhena die een opgelegde kans kreeg. De middenvelder mocht vanaf de rechterkant van het doel vrij aanleggen, maar schoot voorlangs.

Voor Stefan de Vrij zat de wedstrijd op Varkenoord er na de eerste helft op. De verdediger, die op 30 augustus van dit jaar in de uitwedstrijd tegen Sparta Praag in de play-off ronde van de Europa League voor het laatst in actie kwam, liet zich zoals vooraf was bepaald bij rust vervangen en kon terugkijken op een degelijke rentree.

Jong Feyenoord/Excelsior kwam na rust sterk uit de startblokken – en kreeg via een vrije trap van Ruud Vormer die ternauwernood gered werd door keeper Marco Bizot een grote kans – maar gaf in het laatste half uur het initiatief steeds meer uit handen. Jong FC Groningen wist niet te profiteren van het overwicht, wat mede te danken was aan goed keeperswerk van Ronald Graafland. De routinier bracht twintig minuten voor tijd knap redding op een loeihard schot van Hyunjun Suk. Omdat Tonny Vilhena vlak voor tijd aan de andere kant van het veld een schot van dichtbij eveneens gestopt zag worden, eindigde de eerste wedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior in Beloftencompetitie A in een doelpuntloos gelijkspel.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Groningen 0-0

Scheidsrechter: Abbink

Geel: Maatsen (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Elabdellaoui, De Vrij (46’ Maatsen), Ramsteijn, Kongolo; Vormer, Vilhena, Blij; Achahbar, Te Vrede (68’ Tada) en Boëtius.