A1 boekt zwaarbevochten overwinning op FC Utrecht

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 0-1 gewonnen. Brian Thong was dankzij zijn doelpunt de gevierde man aan Rotterdamse kant. A2 pakte een punt op bezoek bij VVV/Helmond Sport, in Limburg werd het 1-1. Feyenoord B2 wist op Varkenoord Vitesse/AGOVV met 3-0 te kloppen en ook beide C-elftallen wisten drie punten te pakken. C1 versloeg FC Dordrecht op eigen veld met 1-3 en C2 klopte in Kralingen stadgenoot Excelsior met 0-1.
FEYENOORD A1 WINT LASTIGE UITWEDSTRIJD BIJ FC UTRECHT MET 0-1

Feyenoord A1 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij FC Utrecht. In de Domstad werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Damiën Hertog. Beide ploegen kregen weinig kansen in de gelijk opgaande wedstrijd. ‘De jongens hebben keihard geknokt voor iedere bal met drie punten als mooie beloning. Ik ben trots op de ploeg’, zei Hertog na afloop van het duel.

Tien minuten na rust brak Brian Thong de ban voor A1. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht, waarna de middenvelder alert reageerde en de openingstreffer kon binnen tikken. Hertog: ‘Na dat doelpunt kregen we meer mogelijkheden in de omschakeling en ging FC Utrecht opportunistischer voetballen. Dat speelden we alleen net niet goed uit.’

Doelman Boy de Jong onderscheidde zich in de slotminuten nog door twee kopballen van dichtbij knap te pareren. ‘Hij hield ons in de slotfase echt op de been’, zei Hertog over het optreden van zijn doelman. ‘Het was absoluut een lastige wedstrijd en een zwaarbevochten zege, maar ik ben erg blij met de drie punten en de instelling van mijn ploeg.’

FC Utrecht A1 – Feyenoord A1 0-1
56’ 0-1 Brian Thong

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Thong, Knoester, Karsdorp (75’ Dercks); Olijfveld (84’ Albertus), Dammers en Furtado Oliveira.

A2 PAKT EEN PUNT TEGEN VVV/HELMOND SPORT

Feyenoord A2 heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld op bezoek bij VVV/Helmond Sport A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens ging met een achterstand de rust in, maar herstelde zich in de tweede helft knap tegen de Limburgers.

Halverwege de eerste helft kwam A2 op achterstand toen er op het middenveld onnodig balverlies werd geleden. Twee balcontacten later lag de bal achter Feyenoord-doelman Maarten de Fokkert. Gösgens: ‘Zelf zijn we in de eerste helft een paar keer dreigend geweest, maar verder dan dat kwamen we eigenlijk niet.’

Na de rust was A2 wel bij machte om de tegenstander terug te dringen. ‘We speelden in een hoger tempo en kwamen vijf minuten voor tijd terecht op gelijke hoogte toen Gaultier Obiango attent was bij een hoekschop en de bal achter de keeper wist te werken. De laatste twintig minuten speelden we met twee spitsen, om zo nog meer druk uit te kunnen oefenen op VVV/Helmond Sport’, zei Gösgens. De ingevallen Obiango had Feyenoord nog de winst kunnen bezorgen, maar hij kon nog net door de Limburgse verdediging gestopt worden. Gösgens: ‘Al met al is een gelijkspel de juiste afspiegeling van de wedstrijd.’

VVV/Helmond Sport A1 – Feyenoord A2 1-1
25’ 1-0
84’ 1-1 Gaultier Obiango

Opstelling Feyenoord A2: De Fokkert; Korporaal, Houben, Hardeveld, Ossevoort; Kassels, Da Silva (55’ Obiango), Stolk (55’ Driebergen); Thenu, Robinson en Knegjens (55’ Pisas).

FEYENOORD B2 RUIM LANGS VITESSE/AGOVV: 3-0

Feyenoord B2 heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV met 3-0 gewonnen. De Rotterdammers wisten pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd tot scoren te komen. ‘De instelling van de jongens was goed en ze hebben keihard gewerkt voor de punten vandaag’, zei trainer Gaston Taument, die in de warming-up rechtsachter Ferri Rietkerk met een blessure zag afhaken. Jessie Proost nam zijn plek in de basis over.

Taument: ‘Vorige week speelden we voor de beker tegen de B1 van Vitesse/AGOVV en speelden we knap gelijk. Hoewel we vandaag tegen de B2 speelden was van onderschatting geen sprake.’

‘De ruimtes tussen de linies waren te groot en we kwamen bijna overal een stapje te laat’, zei Taument. ‘In de tweede helft hebben we de tegenstander vastgezet en speelden we erg dominant.’ Rick van der Meer werd door Taument doorgeschoven naar de spitspositie en was nadrukkelijk bij de doelpunten betrokken. De middenvelder was aangever bij de 2-0 van Danny van Haaren en tekende zelf voor het derde Rotterdamse doelpunt.

Zaterdag 10 november is Ajax op De Toekomst de volgende tegenstander van B2. Komende week waaiert een aantal spelers uit naar Nederland Onder 16 om in Frankrijk aan het vierlandentoernooi deel te nemen.

Feyenoord B2 – Vitesse/AGOVV B2 3-0
71’ 1-0 Erwin Franse
72’ 2-0 Danny van Haaren
78’ 3-0 Rick van der Meer

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Proost, Koomen, Groos (65’ Absalem), Verdonk; Korporaal, Van Haaren, Van der Meer; Den Hoedt, El Hankouri (50’ Hamer) en Franse.

FEYENOORD C1 WINT MET 1-3 VAN VERDEDIGEND FC DORDRECHT

Feyenoord C1 heeft de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-3 gewonnen. Trainer Roy Makaay was na afloop vooral tevreden over het geduld van zijn spelers. ‘FC Dordrecht had al veel tegendoelpunten gehad in de competitie, dus we hadden we al verwacht dat ze verdedigend zouden spelen. Voor ons was het dus zaak om geduldig te blijven en niet tegen een counter aan te lopen.’

Na achttien minuten kwam C1 op voorsprong toen Ronaldo Schippers een voorzet van Rodney Kongolo op knappe wijze wist af te werken. Makaay: ‘We hadden moeite met het stugge FC Dordrecht, maar ik ben echt trots op mijn ploeg. Ze hebben volwassen gespeeld, deze wedstrijd was een goed leermoment omdat ze nu weten hoe het is om tegen zo’n verdedigende tegenstander te spelen.’

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Nigel Robertha. De spits ontving een steekbal van Steven Smulder in het strafschopgebied, draaide kort weg en schoot uit de draai de bal in de hoek. ‘Dat was de 1-2 en daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen’, aldus een tevreden Makaay.

FC Dordrecht C1 – Feyenoord C1 1-3
18’ 0-1 Ronaldo Schippers
40’ 1-1
49’ 1-2 Nigel Robertha
53’ 1-3 Rodney Kongolo

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo, Smulder (54’ Roffelsen), Janga (13’ Schippers); Fernandes, Robertha (62’ De Sterke) en Anez (44’ Tilborg).

FEYENOORD C2 WINT NIPT VAN STADGENOOT EXCELSIOR

Feyenoord C2 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior met 0-1 gewonnen. In een rommelige wedstrijd was de ploeg van trainer Rob Kurvers de gelukkige winnaar. ‘De voorgaande wedstrijden speelden we steeds goed voetbal, maar dat is er vandaag totaal niet uitgekomen’, zei de trainer.

‘De jongens hebben hard gewerkt en de wil om goed te voetballen was er ook, maar we konden het niet goed uitvoeren. We speelden te gehaast’, zag Kurvers. Na tien minuten dacht C2 op voorsprong te komen toen Dylan Vente met een lob de keeper passeerde. Kurvers: ‘Maar de scheidsrechter zag een overtreding van Dylan. Als enige op het veld. Dat was jammer, want kom je snel op voorsprong, dan verloopt een wedstrijd heel anders.’

Tien minuten voor tijd werd een van de spaarzame goede aanvallen van Feyenoord wél omgezet in een geldig doelpunt. Tahith Chong passeerde knap zijn tegenstander en leverde een goede voorzet af op de mee opgekomen Noa Lang, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Excelsior Rotterdam C2 – Feyenoord C2 0-1
60’ 0-1 Noa Lang

Opstelling Feyenoord C2: Evora; Van den Ende, Van Hagen (61’ Van Mullem), Sonneveld, Van Eijck; Wehrmann, Van Wetten, Lang; Bibuljica, Vente (55’ Kubilinskas) en Reith (36’ Chong)