Feyenoord A1 strijdend naar remise tegen Vitesse/AGOVV A1

Feyenoord A1 deed zijn stinkende best tegen Vitesse/AGOVV, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Feyenoord A2 won wel en deed dat met ruime cijfers: 4-1 tegen AFC A1. B1 won met 0-2 bij Almere City en herstelde zich daarmee van de zure 4-5 nederlaag van woensdag tegen FC Twente. B2 was vrij. C1 won de Rotterdamse derby tegen Excelsior met 4-0 en C2 bezorgde Roda JC C2 een vervelende terugreis, door hen met 7-0 af te drogen.
A1 SPEELT GELIJK TEGEN VITESSE/AGOVV A1

Hoewel er teleurstelling was bij A1-trainer Damiën Hertog kon hij niet anders concluderen dan dat 1-1 een terechte uitslag was tegen Vitesse/AGOVV. ‘Een goede tegenstander, we creëerden beiden weinig’, aldus Hertog.

In een gelijkopgaande wedstrijd kwam A1 al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Wessel Dammers. ‘De eerste helft hadden we het overwicht en scoorden we snel. We hadden uiteindelijk de 2-0 nog kunnen maken, dan hadden we de wedstrijd gewonnen. We hadden een één-op-één kans en nog een schot van dichtbij, maar de bal ging er niet in. Erg zuur dat dan wel een tegendoelpunt valt.’

Toch was Hertog trots op zijn ploeg. ‘Boëtius is doorgeschoven, Joey Sleegers en Vincent Janssen zijn geblesseerd. Dat is lastig. Ik merk dat het erg zwaar is voor het elftal en toch hebben ze gevochten en gestreden. Dan kan ik niet anders dan tevreden zijn.’

Feyenoord A1 – Vitesse/AGOVV A1 1-1
Scoreverloop
6’ 1-0 Wessel Dammers
77’ 1-1

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg (75’ Gomez Nieto); Thong, Knoester (65’ Dercks), Karsdorp; Olijfveld, Oliveira (64’ Da Silva), Dammers (70’ Thenu).

A2 MELDT ZICH IN SUBTOP NA WINST OP AFC A1

A2 doet weer volop mee om de bovenste plaatsen. De ploeg van Jan Gösgens won met 4-1 van AFC A1 en steeg daarmee van de zevende naar de vierde plek.

‘Het gaat goed zo’, vond Gösgens. ‘We hebben de afgelopen drie wedstrijden zeven punten gepakt tegen tegenstanders van wie we konden winnen, dat is een prima score.’ Tegen AFC kostte het zijn ploeg niet bijster veel moeite. ‘De eerste helft was duidelijk voor ons, vlak na rust namen zij meer risico en was AFC ook beter. Na een aantal wissels van ons kantelde de wedstrijd weer.’

De vierde plaats is een mooie plek, vindt de trainer. ‘We slaan een gaatje met de lagere ploegen, maar alles staat dicht bij elkaar dus het blijft spannend.’ Volgende week treft A2 koploper Roda JC. ‘Daar hebben we van gewonnen in de beker, dus we weten wat ze kunnen’, keek Gösgens alvast vooruit.

Feyenoord A2 – AFC A1 4-1
15’ 1-0 Gaultier Obiango
30’ 2-0 Gaultier Obiango
60’ 2-1
70’ 3-1 Brandon Robinson
75’ 4-1 David Belic

Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Van de Ruit (65’ Korporaal), Hardeveld, Blijham, Go; Kassels (75’ Belic), Albertus(65’ Liandro Martis), Elst (60’ Driebergen); Obiango (65’ Robinson), Tichem, Tada.

B1 WINT UITWEDSTRIJD BIJ ALMERE CITY

B1 heeft weer wat vertrouwen opgedaan na de 4-5 nederlaag tegen FC Twente van afgelopen woensdag. De ploeg van Cor Adriaanse won bij laagvlieger Almere City met 0-2.

‘We hebben de nul gehouden en dat was wel even fijn na de vijf tegendoelpunten van afgelopen week’, reageerde Adriaanse. De trainer was redelijk tevreden met het vertoonde spel. ‘De eerste helft waren we erg onrustig. De tweede helft gingen we meer voetballen en na een overtreding op Oussama Idrissi kwamen zij met tien man te staan. Idrissi scoorde uit de vrije trap en daarna bleef het nog te lang spannend. We hadden de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien.’ Toch viel het Rotterdamse doelpunt in de laatste minuten.

‘Een goed resultaat, maar het moet allemaal nog constanter’, oordeelde Adriaanse. Een tegenvaller voor B1 is de blessure van Jop Knoester. De verdediger scheurde zijn knieband.

Almere City B1 – Feyenoord B1 0-2
54’ 0-1 Oussama Idrissi
77’ 0-2 Çaner Yalamoglu

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Knoester (9’ Van der Pijl), James, Gronsveld; El Baad (77’ Racaj), De Vos, Nieuwkoop (60’ Van der Struis); Klooster, Idrissi, Van Eijk (70’ Yalamoglu).

RUIME OVERWINNING C1 IN DERBY TEGEN EXCELSIOR

C1 won het Rotterdamse onderonsje met Excelsior zonder veel problemen. Het werd 4-0 dankzij doelpunten van Bart Sinteur, Rashaan Fernandes, Shurendo Janga en Ryan Tilborg.

Trainer Roy Makaay was na afloop een tevreden man. ‘We hebben verdedigend niets weggegeven. Zij zijn eigenlijk niet gevaarlijk geweest.’ Het spel was volgens Makaay ‘aardig’ in de eerste helft, maar de doelpunten vielen in het tweede bedrijf. ‘We hebben bij vlagen goed gespeeld en zeer terecht gewonnen. We zijn geen moment in de problemen geweest.’

Feyenoord C1 – Excelsior Rotterdam C1 4-0
38’ 1-0 Bart Sinteur
50’ 2-0 Rashaan Fernandes
52’ 3-0 Shurendo Janga
64’ 4-0 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord C1: Ten Have; Elmensdorp (55’ De Sterke), Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo, Smulder (60’ Roffelsen), Janga (64’ Mettendaf); Fernandes, Schippers (43’ Anez), Robertha (60’ Tilborg).

C2 BELOONT ZICHZELF MET ZEVEN GOALS

C2 zorgde voor een zevenklapper tegen Roda JC C2. De ploeg van Rob Kurvers won met 7-0. Al de doelpunten werden in de tweede helft gemaakt. ‘Eindelijk bekronen we het goede spel met doelpunten’, sprak Kurvers na afloop.

‘We spelen al wekenlang prima wedstrijden, maar we kwamen moeilijk tot scoren’, vertelde Kurvers. ‘Vaak was het dan net de tegenstander die er met de buit vandoor ging.’ Dit keer lukte het dan eindelijk. Met twee hattricks van zowel Tahith Chong als Edin Bibuljica werden de Limburgers eenvoudig opzij gezet. ‘Bij rust stond het nog 0-0, dus je zag de onrust in de groep komen. Gelukkig viel er direct na rust een doelpunt en was het hek van de dam’, aldus Kurvers.

Feyenoord C2 – Roda JC C2 7-0
40’ 1-0 Tahith Chong
45’ 2-0 Edin Bibuljica
46’ 3-0 Jordy Wehrmann
49’ 4-0 Edin Bibuljica
55’ 5-0 Edin Bibuljica
63’ 6-0 Tahith Chong
69’ 7-0 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Luijkx, Sonneveld, Wehrmann, Van Eijck; Van Mullen, Van Wetten (35’ Vente), Kubilinskas; Reith (35’ Bibuljica), Lang, Chong.