A1 pakt koppositie na zege op Groningen/Cambuur

Feyenoord A1 heeft zaterdag de koppositie in de eredivisie voor A-junioren veroverd, door met 1-2 te winnen van Groningen/Cambuur. De van een blessure teruggekeerde Vincent Janssen schoot Feyenoord in de tweede helft langs de thuisploeg. Feyenoord B1 dankte de ruime 5-1 overwinning op Groningen/Cambuur met name aan Milton Klooster die met drie assist en één doelpunt een groot aandeel had in de zege. Gaston Taument leed met zijn B2 een 5-2 nederlaag bij Ajax. Feyenoord C1 verstevigde de koppositie door de nummer twee Willem II/RKC met 0-1 te verslaan. C2 was vrij.
FEYENOORD A1 TE STERK VOOR GRONINGEN/CAMBUUR

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Groningen/Cambuur met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog maakte in het noorden pas in de tweede helft het verschil. Hertog: ‘We speelden niet briljant, maar waren wel beter dan de tegenstander. Omdat het toen maar 1-2 was, werd het einde toch nog billenknijpen omdat Groningen opportunistischer ging spelen. Maar dat hebben we als team goed opgevangen.’

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, maar vijf minuten later trok Robbert Olijfveld de stand weer gelijk toen hij na een individuele actie ook nog de doelman wist te passeren. ‘In die fase van de wedstrijd ging het spel heen en weer en vond ik dat wij niet altijd even scherp waren in de duels. We speelden ook niet echt goed’, vond Hertog.

De ingevallen Vincent Janssen werd uiteindelijk matchwinner in Groningen toen hij overtuigend de 1-2 binnen schoot. ‘Een geweldig moment voor hem, omdat hij twee maanden met een blessure aan de kant heeft moeten toekijken’, zegt Hertog. ‘Hij zat vandaag weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie en laat meteen zijn waarde zien.’

De zwaarbevochten overwinning stemde Hertog zeer tevreden. ‘Op basis van de tweede helft was het zeker verdiend. Toen toonden we meer inzet en lieten we zien dat we beter zijn dan de tegenstander. En een lange busreis terug naar Rotterdam is altijd prettiger met drie punten op zak.’

Groningen/Cambuur A1 – Feyenoord A1 1-2
26’ 1-0
31’ 1-1 Robbert Olijfveld
75’ 1-2 Vincent Janssen

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Thong (65’ Janssen), Knoester, Karsdorp (85’ Maatsen); Olijfveld (83; Tichem), Oliveira (89’ Kensuke) en Dammers.

FEYENOORD B1 RUIM LANGS GRONINGEN/CAMBUUR

Dankzij drie assists en een doelpunt van de sterk spelende Milton Klooster heeft Feyenoord B1 op Varkenoord met 5-1 gewonnen van Groningen/Cambuur. De openingsfase was voor de gasten, maar na tien minuten kreeg de ploeg van trainer Cor Adriaanse grip op het duel en kon B1 uitlopen naar een ruime overwinning.

‘Milton was zijn directe tegenstander keer op keer de baas, en stelde binnen het kwartier Bart Nieuwkoop en Marlon Slabbekoorn in staat de eerste twee doelpunten te maken’, zag Adriaanse vanaf de bank. ‘Aanvallend speelden we een prima wedstrijd, want als je vijf keer weet te scoren doe je het gewoon goed.’ De beloning voor man of the match Klooster kwam in de blessuretijd van de wedstrijd, toen hij de bal onderschepte en alleen op de keeper af kon gaan. De buitenspeler bleef rustig en schoot beheerst binnen.

Toch was de trainer ook kritisch na de ruime zege. Adriaanse: ‘In balbezit speelden we vaak met te veel spelers voor de bal, waardoor we bij balverlies in de problemen zouden kunnen komen. Dat gebeurde vandaag niet, maar zulke dingen moeten uit ons spel verdwijnen. Er komen dagen dat zulk spel wel afgestraft wordt.’ Volgende week speelt B1 de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Feyenoord B1 – Groningen/Cambuur B1 5-1
10’ 1-0 Bart Nieuwkoop
13’ 2-0 Marlon Slabbekoorn
15’ 3-0 Bram van Eijk
23’ 3-1
47’ 4-1 eigen doelpunt
80’ 5-1 Milton Klooster

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy (69’ Yalamoglu), Kingsale, James, Gronsveld (60’ Racaj); Nieuwkoop, De Vos (71’ Van der Pijl), Slabbekoorn; Klooster, Idrissi en Van Eijk (69’ Albertus).

B2 ONDERUIT IN UITWEDSTRIJD TEGEN AJAX

Feyenoord B2 heeft de uitwedstrijd tegen een feller spelend Ajax met 5-2 verloren. ‘Het leek wel of we angst hadden om te voetballen. We durfden bijna niets’, zei Taument na afloop van de mini-klassieker in Amsterdam. ‘Ik denk dat dit een incident is, want ik weet dat we veel beter kunnen dan we vandaag hebben laten zien.’

Na een ruim half uur keek B2 al tegen een 3-0 achterstand aan. ‘Vlak voor rust schoot Danny van Haaren er nog een vrije trap in waardoor het nog enigszins spannend werd, maar vlak na de pauze kregen we meteen de 4-1 om je oren. Dan weet je dat het voorbij is’, aldus Taument, die na tien minuten linksback Amir Absalem met een heupblessure zag uitvallen. ‘Je kunt best verliezen, maar dan op je eigen manier. Maar we hebben vandaag totaal niet ons eigen spel gespeeld. Teleurstellend.’

Ajax B2 - Feyenoord B2 5-2
22’ 1-0
26’ 2-0
35’ 3-0
43’ 3-1 Danny van Haaren
48’ 4-1
56’ 5-1
77’ 5-2 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Hammouti, Korporaal (65’ Groos), Verdonk, Absalem (10’ Koomen); Schuurman, Van Haaren, Van der Meer; Den Hoedt, De Jesus en Proost (48’ Hamer).

C1 STEVIGER AAN KOP NA WINT OP CONCURRENT WILLEM II/RKC

Dankzij een 0-1 zege op Willem II/RKC gaat Feyenoord C1 steviger aan de leiding in de competitie. Tegen de Brabanders, tweede op de ranglijst, creëerde de ploeg van trainer Roy Makaay voldoende kansen en ging uiteindelijk dik verdiend met de drie punten terug naar Rotterdam.

‘Zeker de eerste helft hebben we goed gespeeld’, reageerde Makaay na afloop. ‘We hadden ook een beetje pech, want we raakten de paal en er werd een doelpunt van ons afgekeurd.’ Vlak voor rust kopte verdediger Bart Sinteur uit een corner het enige (57’ Anez).