Feyenoord A1 speelt thuis gelijk tegen ADO Den Haag

Feyenoord A1 heeft zaterdag aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag één punt overgehouden, op Varkenoord werd het 3-3. A2 boekte wel een thuiszege, tegen NEC/Oss werd het 4-2. Beide B-elftallen speelden in Den Haag tegen ADO: B1 speelde met 3-3 gelijk terwijl B2 met 1-5 won. Feyenoord C1 won op eigen veld met 5-0 van JVOZ en C2 klopte MVV met 4-0.
FEYENOORD A1 DOET ZICHZELF TEKORT TEGEN ADO: 3-3

Feyenoord A1 heeft zaterdag met 3-3 gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Damiën Hertog knokte zich na de rust wél knap terug van een 1-3 achterstand. In de slotfase kreeg A1 zelfs nog kansen op de winnende goal.

‘Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan’, zei Hertog na afloop. ‘Wij kregen meer kansen dan ADO Den Haag en gaven de tegendoelpunten te gemakkelijk weg.’ Met name de 1-2 vlak na rust mocht keeper Boy de Jong zichzelf aanrekenen.

‘Aan de ene kant hadden we de wedstrijd, gezien het aantal kansen, moeten winnen. Maar aan de andere kant ben ik heel trots op de jongens dat ze een 1-3 achterstand nog konden ombuigen tot een gelijkspel’, verklaarde Hertog zijn dubbele gevoel. Na het derde Haagse doelpunt speelde A1 met meer druk naar voren, wat in de laatste twintig minuten resulteerde in twee doelpunten.

ADO Den Haag speelde in de laatste fase op buitenspel, waar Feyenoord A1 een aantal keer bijna van profiteerde. Alleen bij de gelijkmaker van de voet van Cas Knoester wist de Feyenoord-aanval de Haagse buitenspelval te omzeilen. Hertog: ‘De kans de buitenspelval te omzeilen hebben we een aantal keer gehad, alleen werden we dan vaak afgevlagd. Maar als ik terugkijk kan ik zeker trots zijn op de jongens dat ze zich nog hebben terug geknokt.’

Feyenoord A1 – ADO Den Haag A1 3-3
1’ 1-0 Wessel Dammers
25’ 1-1
46’ 1-2
54’ 1-3
70’ 2-3 Wessel Dammers
82’ 3-3 Cas Knoester

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Thong (65’ Janssen), Knoester, Karsdorp; Olijfveld (70’ Dercks), Oliveira en Dammers.

FEYENOORD A2 REKENT IN TWEEDE HELFT AF MET NEC/OSS

Feyenoord A2 heeft de thuiswedstrijd met NEC/Oss met 4-2 gewonnen. Trainer Jan Gösgens zag zijn elftal in de eerste tien minuten na rust een achterstand ombuigen in een 3-1 voorsprong. ‘Na rust kwam er meer beweging in ons team waardoor we het balbezit ook in meer kansen om konden zetten’, aldus Gösgens.

De bezoekers hadden in de eerste helft het betere van het spel. NEC/Oss had meer balbezit, maar wist niet tot grote kansen te komen, waardoor A2 slechts met een kleine achterstand (0-1) de rust wist te halen. Gösgens: ‘In de rust hebben we een aantal spelers omgezet en toen zag je dat we binnen tien minuten de wedstrijd beslisten. We begonnen erg scherp aan de tweede helft.’

Randy Elst en de ingevallen Gaultier Obiango zetten Feyenoord A2 al snel op voorsprong, waarna Stijn Houben uit een corner de marge kon vergroten. Na de 4-1 van Brandon Robinson was de wedstrijd definitief gespeeld. ‘Ik heb zeker een aantal goede momenten gezien van mijn elftal’, zei Gösgens. ‘Zeker de tweede helft hadden we een aantal goede aanvallen waar we de komende weken op kunnen voortborduren.’

Feyenoord A2 – NEC/Oss A2 4-2
30’ 0-1
47’ 1-1 Randy Elst
49’ 2-1 Gaultier Obiango
52’ 3-1 Stijn Houben
68’ 4-1 Brandon Robinson
81’ 4-2

Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Korporaal, Hardeveld, Blijham, Go; Kassels (45’ Houben), Elst (80’ Belic), Driebergen; Albertus (45’ Martins), Robinson en Da Silva (45’ Obiango).

FEYENOORD B1 HOUDT PUNT OVER AAN UITDUEL MET ADO DEN HAAG

Feyenoord B1 heeft zaterdag in Den Haag met 3-3 gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. Trainer Cor Adriaanse vond dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan. ‘Aan de bal deden we het redelijk, maar verdedigend stonden we totaal niet goed. We gaven de doelpunten te eenvoudig weg’, zei Adriaanse na afloop.

B1 kwam twee keer op voorsprong in Den Haag, maar moest ook twee keer de gelijkmaker toestaan. Adriaanse: ‘We moeten leren om feller te worden in de duels. Zeker als je een paar minuten voor tijd nog op voorsprong staat, moet je niet te lief zijn en zo af en toe ook een tegenstander mee durven nemen. Dat overkomt ons de laatste tijd steeds vaker en zulke slappe ingrepen moeten er echt uit. We hebben onszelf tekort gedaan.’

Adriaanse zag aanvallend wel een aantal goede momenten van zijn ploeg, zoals het tweede Rotterdamse doelpunt. Verdediger Melvin Kingsale schoof door naar het middenveld waar hij combineerde met Milton Klooster, die de bal vervolgens meegaf aan de doorgelopen Kingsale die beheerst binnen schoot.

‘Er is zeker nog werk aan de winkel, want zeker verdedigend moeten we veel beter kunnen spelen’, zei een teleurgestelde Adriaanse.

ADO Den Haag B1 – Feyenoord B1 3-3
5’ 1-0
7’ 1-1 Milton Klooster
30’ 1-2 Melvin Kingsale
60’ 2-2
76’ 2-3 Marlon Slabbekoorn
87’ 3-3

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Kingsale, James (67’ Yalamoglu), Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Klooster (76’ Van der Pijl), Idrissi en Van Eijk (67’ Van der Struis).

FEYENOORD B2 WINT MET RUIME CIJFERS VAN ADO DEN HAAG

Feyenoord B2 heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-5 gewonnen. Ondanks de hoge uitslag zag trainer Gaston Taument een aantal verbeterpunten bij zijn elftal.

Na de verliespartij tegen Ajax van vorige week had B2 iets goed te maken in Den Haag. Taument: ‘De drie punten zijn erg prettig, maar zeker in aanvallend opzicht hebben we onszelf tekort gedaan. We hadden er ook zeven of acht in kunnen schieten.’ In de eerste helft waren B2 en ADO Den Haag gelijkwaardig, maar brak Jari Schuurman voor Feyenoord de ban door vlak voor de pauze de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Na rust verscheen een ander Feyenoord op het veld. ‘Niet in spelers, maar puur in voetballend vermogen. Alles wat in de eerste helft bij ons niet lukte, ging in de tweede helft wel goed. In die fase combineerden we goed en had de score nog hoger uit kunnen vallen’, aldus een kritische Taument.

Tien minuten voor tijd maakte C1-speler Ryan Tilborg zijn debuut in B2.

ADO Den Haag B2 – Feyenoord B2 1-5
39’ 0-1 Jari Schuurman
48’ 1-1
55’ 1-2 Gustavo Hamer
60’ 1-3 Jordy den Hoedt
65’ 1-4 Jari Schuurman
70’ 1-5 Gustavo Hamer

Opstelling Feyenoord B2: Miazek; Hammouti, Groos, Koomen, Verdonk; Van der Meer (69’ Korporaal), Schuurman, Hamer; Den Hoedt (69’ Tilborg), De Jesus en Franssen (52’ Van Haaren).

C1 BEHOUDT KOPPOSITIE NA RUIME ZEGE OP JVOZ

Feyenoord C1 heeft de thuiswedstrijd tegen JVOZ overtuigend met 5-0 gewonnen. Zeker de eerste twintig minuten was het spel van de ploeg van trainer Roy Makaay erg goed.

‘Binnen vijftien minuten stonden we na vier fantastische doelpunten met 4-0 voor en was de wedstrijd gespeeld’, zei Makaay, die het vervolg van de wedstrijd wat slordiger zag verlopen. ‘Dat is ook logisch, want als het zo gemakkelijk gaat probeert iedereen een goaltje mee te pikken.’

Ondanks het iets slordigere spel kreeg C1 nog voldoende kansen de score verder op te laten lopen. Makaay: ‘Maar ik heb een aantal erg goede aanvallen gezien dat helaas niet werd afgerond. Maar thuis met 5-0 winnen is gewoon goed. Verdedigend hebben we ook geen kans weggegeven.’

Feyenoord C1 – JVOZ C1 5-0
6’ 1-0 Nigel Robertha
8’ 2-0 Salih Anez
13’ 3-0 Salih Anez
14’ 4-0 Rashaan Fernandes
70’ 5-0 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Elmensdorp, Bijl (36’ De Sterke), Sinteur, Knoester; Kongolo, Smulder (45’ Roffelsen), Janga; Fernandes (58’ Mettendaf), Robertha en Anez.

FEYENOORD C2 PLAATST ZICH VOOR WINNAARSPOULE NA ZEGE OP MVV

Feyenoord C2 heeft de thuiswedstrijd tegen MVV overtuigend met 4-0 gewonnen. Dankzij de overwinning plaats de ploeg van trainer Rob Kurvers zich voor de winnaarspoule van de competitie.

De bovenste zes teams uit de competitie plaatsen zich voor de winnaarspoule, waarin zij gaan spelen tegen de beste zes teams uit de noordelijke jeugdcompetitie. C2 heeft door de ruime zege op MVV genoeg punten voorsprong op de nummer zeven van de ranglijst, zodat de plek in de ‘competitiefinale’ is veiliggesteld.

‘We speelden tegen MVV ook erg goed en maakten een aantal prachtige goals’, zei Kurvers. ‘Op deze wedstrijd kunnen we voortborduren. Het enige kritiekpunt dat ik kan bedenken is dat we meer rust aan de bal moeten hebben en meer proberen het overzicht te bewaren. Maar ik ben zeker tevreden en wellicht dat we in de winnaarspoule, tegen fysiek sterkere tegenstanders, ook potten kunnen breken. Want voetballend zit het bij ons wel goed.’

Feyenoord C2 – MVV C2 4-0
33’ 1-0 Dylan Vente
60’ 2-0 Noa Lang
70’ 3-0 Dylan Venthe
70’ 4-0 Boyd Reith

Opstelling Feyenoord C2: Evora; Van den Ende, Van Hagen, Van Eijck, Luijkx; Wehrmann (60’ Van Mullem), Van Wetten, Lang; Bibuljica (45’ Reith), Vente en Chong.