Koeman: ‘Regelmatige overwinning’

Hoewel Feyenoord zondagmiddag geen moment in problemen kwam tegen Willem II en een afgemeten 3-0 overwinning boekte, was Ronald Koeman na afloop niet geheel tevreden over het vertoonde spel. De trainer constateerde dat zijn ploeg met name in de eerste helft in een hoger tempo had kunnen spelen. ‘Al met al hebben we een regelmatige overwinning geboekt, maar er had nog wel een doelpuntje bij gemogen’, vertelde hij tijdens de persconferentie in de Fred Blankemeijerzaal.
Dat Feyenoord voor rust niet lekker in de wedstrijd kwam, had volgens Koeman voor een deel te maken met de manier waarop Graziano Pellè werd bespeeld door Willem II. ‘Graziano is dit seizoen heel belangrijk voor ons, dus het is logisch dat tegenstanders zich op hem gaan instellen. Wij hadden daar vandaag moeite mee. Als dat zo is, moet je omschakelen en meer naar de zijkanten spelen, maar de eerste helft voerden we dat niet goed uit.’

De tweede helft werden de buitenspelers meer in het spel betrokken, waardoor Feyenoord ook meer dreiging creëerde, waarbij de ploeg binnen een kwartier na rust op 3-0 kwam. Beide goals die in de tweede helft vielen kwamen op naam van Pellè. ‘Hij heeft veel vertrouwen en wist dat zijn momenten zouden komen’, zei Koeman.

De trainer was tevreden over het feit dat zijn ploeg voor het eerst sinds september van dit jaar geen tegendoelpunt kreeg. Daar was de afgelopen weken ook bewust aan gewerkt tijdens de training. ‘Zo waren we vandaag alerter bij standaardsituaties dan vorige week’, vertelde de trainer.

Lex Immers ging zondag voortijdig naar de kant wegens een knieblessure. Koeman liet na afloop van de wedstrijd weten dat er nog geen duidelijkheid is over de ernst van zijn blessure. ‘We moeten afwachten hoe hij er morgen voor staat.’