Beloften spelen gelijk tegen Jong FC Twente

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst leek in de vierde speelronde van de Beloftencompetitie Divisie A door een doelpunt van Felitciano Zschusschen af te stevenen op een 1-0 nederlaag, maar Guyon Fernandez tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker. Terence Kongolo moest na ruim een uur spelen het veld per brancard verlaten en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk.
Terwijl de basiself van Jong Feyenoord/Excelsior volledig uit spelers uit de A-selectie bestond, speelde onder meer oud-Feyenoorder Leroy Fer een helft mee bij Jong FC Twente. Ondanks dat de ploeg van Van Bronckhorst tijdens de tweede helft de bovenliggende partij was, ontsnapte het pas in de blessuretijd van het duel aan een nederlaag. Fernandez zorgde in de derde minuut van de extra tijd voor de gelijkmaker. Jong Feyenoord/Excelsior kreeg daarna zelfs nog kansen op de overwinning, maar wist deze niet te verzilveren.

Van Bronckhorst vond na afloop dat zijn ploeg met een punt te weinig had gekregen. ‘Met name in de tweede helft hebben we goed gespeeld en nauwelijks iets weggegeven’, analyseerde de coach. ‘Zij kwamen uit het niets op voorsprong, waarna we vol op jacht gingen naar de gelijkmaker. Gelukkig zijn we daarvoor in blessuretijd beloond en daarna hadden we zelfs nog kunnen winnen. Al met al ben ik heel tevreden over deze wedstrijd.’ Minder goed nieuws was de aftocht van Kongolo. ‘Het zag er niet goed uit en Terence had veel pijn’, reageerde Van Bronckhorst. ‘Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan, het is even afwachten wat de ernst is van de blessure.’

Jong FC Twente – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1
52’ 1-0 Zschusschen
90+3’ 1-1 Fernandez

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Elabdellaoui, Kongolo (63’ Gomez Nieto), Ramsteijn, Leerdam; Vormer, Singh (70’ Tichem), Mokotjo; Fernandez, Te Vrede en Goossens.