Fanshop
Fanshop

Feestelijke certificaatuitreiking voor deelnemers Jobscorer

Elf deelnemers van het project Feyenoord Jobscorer hebben voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II van afgelopen zondag een certificaat in ontvangst genomen. Met het certificaat, dat de deelnemers ontvingen uit handen van Feyenoord Foundation ambassadeur Sander de Kramer, sloten zij de derde fase van het project succesvol af. Tijdens de komende periode worden de deelnemers verder klaargestoomd voor een kans op de arbeidsmarkt. Met behulp van onder meer bedrijven die zijn aangesloten bij de Feyenoord Business Club zal er naar geschikte vacatures worden gekeken.
Nadat gastheer Ben Wijnstekers de aanwezigen in de Business Lounge op de tweede etage van het Maasgebouw welkom had geheten, overhandigde hij de microfoon aan De Kramer. De ambassadeur riep de elf kandidaten, die zich met een speciaal overhemd en stropdas goed hadden gekleed voor de feestelijke gelegenheid, op om het podium te betreden, waarna zij elk hun certificaat in ontvangst namen.

Mark Smit, begeleider van de deelnemers van het project, was na afloop van de certificaatuitreiking trots op de ‘Jobscorers’. ‘Een aantal van de jongeren heeft speciaal voor deze gelegenheid een kostuum aangeschaft’, vertelde hij. ‘Ze zijn rondom de wedstrijd op diverse plekken, zoals bijvoorbeeld in de bediening en bij een speciale Jobscorer-stand, in het stadion aan het werk geweest. Met dit certificaat hebben de deelnemers weer een goede stap gezet richting de volgende fase van het traject.’

Met het project krijgen jongeren met een Wajong-uitkering de kans om werkervaring op te doen, met als doel ze op die manier uiteindelijk aan een vaste baan te helpen. Zij krijgen daarbij alle hulp van Feyenoord en het UWV. Tijdens de eerste drie fases van het project hebben de deelnemers maandenlang actief meegelopen op diverse afdelingen binnen de organisatie van de club.