Fanshop
Fanshop

Scoren op Zuid breidt uit naar deelgemeente Charlois

Het project Scoren op Zuid wordt uitgebreid naar de Rotterdamse deelgemeente Charlois. De overeenkomst daarvoor werd donderdagmiddag ondertekend door Martin van Geel, Ed Goverde (voorzitter van de deelgemeente Charlois) en Gertjan Lammens (directeur van Rotterdam Sportsupport). De ondertekening vond plaats in de voormalige herenmodezaak van Coen Moulijn in Rotterdam-Zuid. Ook de selectiespelers Anass Achahbar en Miquel Nelom, die ambassadeur zijn van het project Scoren op Zuid, waren bij de gelegenheid aanwezig. Het tweetal verrichtte na de ondertekening de aftrap van diverse voetbalactiviteiten bij basisschool De Wereld op Zuid.
De handtekeningen voor de overeenkomst werden niet alleen op papier gezet, maar ook op de voorzijde van het pand aan de Langenhorst, zodat die voor alle bewoners en andere belangstellenden zichtbaar zijn. Van Geel, Goverde, Lammens, Achahbar, Nelom en Adri Moulijn werden één voor één in een hoogwerker omhoog gehesen, waarna zij hun handtekening op het uithangbord van de winkel zetten.

Goverde reageerde verheugd op de samenwerking tussen Feyenoord en de deelgemeente Charlois. ‘Hiermee willen we aantonen dat sport meer is dan alleen voetbal in de stadions’, vertelde hij na het zetten van zijn handtekening. ‘Doordat Feyenoord met het project Scoren op Zuid ook in deze gemeente zichtbaar aanwezig is, willen we bereiken dat de kinderen zich meer met sport en bewegen gaan bezighouden. De spelers van Feyenoord zijn wat dat betreft het ideale voorbeeld voor de jeugd.’Voor Feyenoord betekent de overeenkomst met deelgemeente Charlois, die dit jaar haar 550-jarig bestaan viert, een uitbreiding van het maatschappelijke project Scoren op Zuid. In eerste instantie was het project alleen aan de deelgemeente Feijenoord verbonden. Met de uitbreiding vergroot de club haar verzorgingsgebied en hoopt het meer kinderen en jongeren te bereiken.Het gezelschap verplaatste zich na het officiële gedeelte enkele honderden meters verderop naar De Wereld op Zuid, waar met vele kinderen uit de deelgemeente diverse voetbalactiviteiten op het programma stonden. Nadat Achahbar en Nelom na het uitdelen van vele handtekeningen de officiële aftrap hadden verricht, ging de activiteiten binnen in de gymzalen en buiten in een voetbalkooi van start. De kinderen kregen daarbij niet alleen de kans om te voetballen met de twee spelers van Feyenoord, maar konden tijdens speciale interviewsessies ook al hun vragen stellen aan de voetballers.