Fanshop
Fanshop

Sportclub Feyenoord kiest voor zaterdagvoetbal

De leden van Sportclub Feyenoord hebben maandagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem ingestemd met het voorstel van het bestuur om met ingang van het seizoen 2013/2014 met het hoogste elftal te gaan deelnemen in het zaterdagvoetbal. Met de overgang naar het zaterdagvoetbal verlaat de Sportclub de Hoofdklasse Zondagamateurs, waarin het, met een korte onderbreking, vele jaren in uitkwam.
In een toelichting op het voorstel om de Hoofdklasse op zondag te verruilen voor de vierde klasse op zaterdag, heeft het bestuur tijdens de ledenvergadering gewezen op een groot aantal voordelen. In sportief opzicht past het spelen van zaterdagvoetbal prima in de gewenste regionale gedachte, terwijl de uitwedstrijden in bijvoorbeeld Noord-Holland in de Hoofdklasse veel kosten met zich mee brachten. Bovendien leverden de thuiswedstrijden geen extra inkomsten op.
 
Met het spelen tegen clubs uit de regio worden meer bezoekers verwacht en hoopt de Sportclub de regionale binding te vergroten. De beoogde kostenbesparing in zowel reis- als vergoedingskosten past precies in de wens van het bestuur om de Sportclub financieel gezond te houden. Ook steeds meer spelers gaven de voorkeur aan zaterdagvoetbal, zo wees een onderzoek van het bestuur van de Sportclub uit.
 
Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Wim Voots unaniem benoemd tot nieuwe voorzitter van de Sportclub Feyenoord. Voots volgt hiermee Aad van der Laan op als voorman.