Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Teams Feyenoord Street League leven zich uit bij brandweer

De teams die deelnemen aan de Feyenoord Street League krijgen deze weken de mogelijkheid om een workshop te volgen bij de brandweer. De workshop, die in het teken staat van vuurwerkpreventie en brandveiligheid in de wijk, wordt verzorgd door de brandweer Rotterdam Rijnmond, die twee kazernes in de deelgemeentes Charlois en IJsselmonde ter beschikking heeft gesteld. De kinderen krijgen tijdens de workshop een kijkje in de keuken van de brandweer.

Woensdagmiddag was het de beurt aan de teams FC Pendrecht en Team Zuid. Nadat de kinderen de brandweerauto in de kazerne van binnen en buiten hadden ontdekt, mochten ze een echt brandweerpak aantrekken. Het enthousiasme van de deelnemers nam helemaal toe toen zij samen met enkele brandweermannen met de auto het terrein afgingen, om even later met gillende sirenes weer terug te keren.

Tot slot mochten de kinderen nog oefenen met verschillende blusapparaten, waarbij ze zichtbaar onder de indruk waren van de kracht waarmee het water uit de spuitslangen kwam. Tussendoor stelden de kinderen vele vragen aan de aanwezige brandweermannen. Zo kwamen ze onder meer te weten dat de brandweermannen bij een calamiteit razendsnel in hun volledige uitrusting moeten klaarstaan om tot actie over te gaan.De workshop telt mee in het ‘Geen Woorden Maar Daden’ puntensysteem dat gehanteerd wordt in de Feyenoord Street League. Wanneer een team aanwezig is bij de workshop, krijgt het tien punten. Bij afwezigheid van een of meerdere spelers worden hier punten van afgetrokken. Op die manier worden de teams gestimuleerd om alle activiteiten gezamenlijk uit te voeren, wat aansluit bij de slogan ‘We is better than me’.

Na de vierde speelronde van afgelopen weekend is de winterstop begonnen voor de teams van de Street League. Tijdens de winterstop kunnen zij naast de workshop deelnemen aan diverse activiteiten. Zo zal er onder meer nog een zaalvoetbaltoernooi worden georganiseerd. De competitie wordt in maart hervat.