Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord A2 verslaat ADO Den Haag A1

Feyenoord A2 heeft vrijdagavond de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag A1 met 1-2 gewonnen. In Den Haag speelde de ploeg van trainer Jan Gösgens goed mee met het oudste jeugdelftal van de Hagenaars en hield een goed gevoel over aan het vriendschappelijke duel. ‘We zouden nu eigenlijk in Amerika zitten voor een toernooi, maar omdat dat niet door kon gaan hebben we een aantal vriendschappelijke duels ingepland om bezig te blijven’, zei Gösgens.
Brandon Tichem, één van de A1-spelers die speelminuten kreeg in Den Haag, opende na een kwartier de score voor Feyenoord. De middenvelder werd door spits Junior Albertus, die even later geblesseerd uitviel, alleen voor de Haagse doelman gezet en schoot beheerst binnen. De thuisploeg kwam langszij op het moment dat de Rotterdammers met een man minder op het veld stonden. Verdediger Matthijs Blijham brak zijn veter en zag vanaf de zijlijn hoe ADO Den Haag de gelijkmaker kon maken. ‘Beide ploegen hadden weinig kansen, dus een gelijkspel was op dat moment terecht.’
 
Toch trok Feyenoord A2 aan het langste eind. Invaller Gerson Pisas bezegelde halverwege de tweede helft met een geplaatst schot het lot voor de thuisclub. ‘Een goed resultaat, zeker omdat we tegen de A1 van ADO speelden’, zei Gösgens, die dinsdag met een mix-team van A1 en A2 aantreedt tegen ASWH Onder 23.
 
ADO Den Haag A1 – Feyenoord A2 1-2
Scoreverloop:
16’ 0-1 Brandon Tichem
37’ 1-1
71’ 1-2 Gerson Pisas
 
Opstelling Feyenoord A2: Minnaard (45’ Miazek); Van der Ruit (45’ Korporaal), Houben, Blijham, Ossevoort (55’ Go); Stolk (45’ Da Silva), Tichem, Driebergen; Kensuke (70’ Belic), Albertus (20’ Pisas) en Knegjens (60’ Martins).